Kızılay'daki zincirler kaldırılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2005 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılay'daki zincirlerin kaldırılacağını açıkladı.

Kızılay'da, Atatürk Bulvarı boyunca orta refüjlerde yer alan zincirlerin, trafik kazalarını engellemek ve yayaların üst geçitlerden geçmelerini teşvik etmek için konulduğunu belirten Gökçek, bu zincirlerin ortasında yer alan ağaçların geçen süre zarfında geçişlere engel olacak derecede büyüdüğüne dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e Çankaya Köşkü'nde brifing verdiğini söyleyen Gökçek, Sezer'in ağaçların artık büyüdüğünü söyleyerek zincirlerinin kaldırılması ricasında bulunduğunu, kendisinin de bu ricayı yerinde bulduğunu söyledi.

Zincirleri önümüzdeki hafta içinde kaldırmaya başlayacaklarını belirten Gökçek, vatandaşlara çağrıda bulundu. Gökçek, "Yalnız vatandaşlarımızdan bir istirhamım var. Türkiye Avrupa Birliği yolunda medeni bir ülke. Lütfen çiçeklerimizi ezerek karşıdan karşıya geçmesinler, yaya geçitlerini kullansınlar" dedi.

Gökçek, bir gazetecinin Kızılay'daki kavşaklarla ilgili düzenlemenin ne zaman hayata geçirileceği yönündeki sorusuna, "Üst geçitler yapılsın. Eylül sonu gibi tahmin ediyorum. Ama bunu kesin bir tarih olarak kabul etmeyin. Yıl sonuna kadar yapmaya çalışacağız" cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber