Yalova'da çocuklar gezici trafik eğitim parkında bilinçlenecek

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova Emniyet Müdürlüğü ve Yalova Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen Trafik Güvenliği ve Organik Ulaşım Eğitimi Gezici Trafik Parkı sayesinde öğrenciler trafik kurallarını öğrenecek. Açılan parkta 39 okuldan 6 bin 589 öğrenci eğitim alacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2012 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova Emniyet Müdürlüğü ve Yalova Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen Trafik Güvenliği ve Organik Ulaşım Eğitimi Gezici Trafik Parkı sayesinde öğrenciler trafik kurallarını öğrenecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Trafik Güvenliği ve Organik Ulaşım Eğitimi kapsamında oluşturulan Gezici Trafik Parkı düzenlenen törenle hizmete girdi. Yalova Anadolu Lisesi bahçesinde oluşturulan trafik parkının açılışı öncesi konuşan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Ufak bir kent olsak da bir hedefimiz var. Dünya'nın ve Türkiye'nin olduğu gibi bizimde en önemli sorunumuz olan trafik, ulaşım ve otopark meselesini bu kentte çözmeyi hedefliyoruz. Çıktık bu yola karınca misali hedefe ulaşırız diye düşünüyoruz" dedi.

Koçal'ın ardından kürsüye gelen Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer de trafik eğitiminin önemine vurgu yaparak, "Yalova'nın en temel sorunlarından birisi olan trafik sorunu öğrencilerimizin okullarındaki teorik eğitimi, burada alacakları pratik eğitimle birleştirerek hayata geçirilmesi ile aşılacaktır diye düşünüyor" diye konuştu.

Ardından Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız ve Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Sami Akyol parkın açılışını birlikte gerçekleştirdiler. Minik öğrencilere bisiklet, mini otomobil gibi aletlerle trafikte nasıl hareket edileceği ve uyulması gereken kurallar öğretildi.

Türkiye'de ilk kez yapılan eğitim kapsamında 27 ilköğretim, 10 orta öğretim ve 2 anaokulunun bahçesine kurulacak olan parklarda toplamda 6 bin 589 öğrencinin uygulamalı trafik eğitimi almaları hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber