Böbrek nakli ile hayata tutunan çift bebek sahibi oldu

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde on yıl önce tedavi olmak için geldikleri diyaliz merkezinde tanışıp evlenen ve böbrek nakli ile hayata tutunan çift bebek sahibi oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmaris'te on yıl önce böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle gittikleri diyaliz merkezinde tanışan Azize-Tezcan Acar çifti tedavi süresinde birbirlerine destek oldular. Uygun böbreklerin bulunup nakil gerçekleşince genç çift yeni bir hayata başladılar. Azize Acar 2002 yılında Behice Topsakal'dan aldığı böbrekle, Tezcan Acar 2003 yılında yapılan böbrek nakliyle hayata tutundu. 2006 yılında evlenen Acar çifti 6 yıllık bebek özleminden sonra nihayet bebeklerine kavuştu.

Anne ve babanın böbrek nakli geçirmiş olması, doğum sırasında anne ve bebekte karşılaşılabilecek riskler nedeniyle gittikleri 2 hastaneden geri çevrilen acar çift, Marmaris'teki özel bir hastanenin doğum servisinde gerçekleşen başarılı bir sezaryen ameliyatı sonrası Yusuf ismini verdikleri erkek çocukları dünyaya geldi.

Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Zeynep Türkyılmaz, organ nakli geçiren hastaların ömür boyu kullanması gereken ilaçlar olduğunu ve bu ilaçların hamilelik döneminde anne karnındaki bebekleri etkileyebildiğini söyledi.

Bu nedenle bu tür durumlarda annenin kullanmakta olduğu ilaçların yan etkileri bakımından bebeklerin doğum sonrası izlenmesi gerektiğini vurgulayan Türkyılmaz, Bebek Acar'ın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Acar çifti anne baba olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyerek, hastane personeline teşekkür etti.

Doğum sonrası sağlık durumları iyi olan anne ve bebek taburcu oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber