Nazilli Belediyesi, sivrisinekle mücadele başlattı

Nazilli Belediyesi, sivrisineklerin larva dönemi geldiği için ilaçlama çalışması başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Belediye Tabibi Doktor İrfan Özberk ile birlikte ilaçlama yapılan yerleri giderek yerinde incelemelerde bulundu. Başkan Alıcık, Özberk'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Sağlık Müdürlüğü kontrolünde yapılan ilaçlama ile Nazilli merkez ve Arslanlı çevrelerinde tesbit edilen 87 adet olan sivrisinek üreme odağını yok ettiklerini ifade eden Dr. İrfan Özberk; "Ocak Ayı başından buyana ilaçlamalarımızı ara vermeden ortalama 25 günde, günde 1 kg olmak üzere Lavuz ilacı atmaya devam ediyoruz. Ayrıca mahalle sokaklardaki çöp konteynırların rutin olarak ilaçlamaları yapılmakta haziran ayının başında ise akşamları ise ulu ilaçlamalarımız başlayacaktır. Önümüzdeki günlerde Hayvan Ahırlarının İlaçlamaları yapılacaktır" dedi.

"87 ADET SİVRİSİNEK ÜREME ODAĞI YOK EDİLDİ"

Nazilli'nin sineksiz bir yaz geçirmesinin planlandığını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Belediyemiz bünyesinde bulunan sağlık servisi ekiplerimiz ile sivrisineklerin larva dönemleri nedeni ile ilçede ilaçlama başlattık. Nazilli merkez ve Arslanlı çevrelerinde tespit edilen 87 adet sivrisinek üreme odağı ilaçlamalar yapılarak yok edildi. İlçemizin çevresinde bulunan otlak ve mera bölgelerinde, su birikintisi olan otlak yerlerde, kanal kenarlarında, arazilerde, sanayi çarşısı bölgesinde, kanalizasyon kapaklarının bulunduğu yerlerde, ekiplerimiz ilaçlama çalışmalarına başladılar. Bu çalışmalarımızı Nisan ayı ortalarına kadar sürdüreceğiz. Yaz mevsiminde vatandaşlarımızın sivrisinek sıkıntısı çekmemesi için ilaçlamalarımızı larva döneminde yapıyoruz. Bu dönem sivrisineklerin üreme dönemidir. Bizler çalışmalarımıza sivrisineklerin üreyebilecekleri yerlerde başladık. Daha sonra ilçede mevcut ahırlar, mahalle araları, tüm cadde ve sokaklarımızı ilaçlayacağız. Bu şekilde vatandaşlarımızın yaz mevsiminde sivrisinek sıkıntısı olmayacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber