Eğitim-Sen'in Ankara'daki eylemine 4 bin kişi katıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2005 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapatılması kararına tepki gösteren Eğitim-Sen, "Örgütlü toplum demokratik Türkiye için susmayacağız" adı altında bir protesto gösterisi düzenledi.

Sıhhiye Meydanı'nda toplanan yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen eylemde, "Eğitim-Sen susturulamaz", "Zafer direnen emekçinin olacak" ve "Anadil haktır engellenemez" diye slogan attı. Yüz binlerce eğitim ve bilim emekçisinin, milyonlarca veli ve öğrencinin sesi olduklarını ve her zaman karanlık düşüncelere karşı bilimi ve aydınlığı savundukları için susturulmak istenildiğini ifade eden Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "Eğitim emekçileri mücadelesinin aydınlanma sürecinin en önemli unsuru olarak, varlık nedeni koyu karanlık olan her tür düşünce ve kurumu, eğitimin ve bilimin ışığıyla deşifre ettiği için susturulmak isteniyor. Eğitim-Sen ve ona yönelin tüm saldırılar, özgürlüklerden ve demokratikleşmeden yana olanlara yönelik saldırıdır. Herkesin safları belli olmuştur. Bu saflaşma örgütlü yaşamdan, demokratik değişim ve dönüşümden yana olanlarla, varolan anti-demokratik soygun ve sömürü düzeninin korunmasında ve devamından yana olanlardan oluşmaktadır" dedi.

Eğitim-Sen'i susturmanın yüz binlerce eğitim emekçisinin sesini kısmak olduğunu söyleyen Dinçer, "Bizi yok etmek isteyenlere karşı gücümüz birliğimizdedir. Eğitim-Sen'e yöneltilen bu saldırılar karşısında bugüne kadar sessiz kalmadık, bundan sonra da sessiz kalmayacağız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından grup, halay çekerek eğlendi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem, olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber