Ev tekstilcileri, harem keyfi yaptı

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD)'nin katkıları ile CNR Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen 18. İstanbul Ev Tekstili Fuarı EVTEKS kapılarını açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bine yakın firmanın 2 bin markayla katıldığı fuar, yerli ve yabancı sektör profesyonellerini ağırlıyor.

Fuarda standları tek tek dolaşan sektörün önde gelen aktörleri, EVTEKS için kurulan harem dairesine de uğramayı ihmal etmedi. Osmanlı motiflerinin ve ritüellerinin yansıtıldığı daire fuarın en çok ilgi gören alanı oldu. Ziyaretçiler lokum, demirhindi şerbeti ve kahve ikramıyla karşılandı.

Tekstil sektöründe trendlerin ve modaya yön veren ürünlerin vitrine çıktığı EVTEKS; CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı (TETSİAD) Yaşar Küçükçalık, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil ve sektör temsilcileri tarafından açıldı.

16 Mayıs'ta başlayan ve 5 gün boyunca ziyaretçilerine açık kalacak fuarın ürün gruplarını tül perde, brode, döşemelik kumaş, banyo ürünleri, yatak örtüleri, masa örtüleri, duvar kaplamaları, halı ve aksesuarlar oluşturuyor.

Yabancı katılımcı firma sayısında artış gözlenen EVTEKS'e Kanada, Fransa, Portekiz, Rusya, Japonya, Kuveyt, Azerbaycan, Ürdün, Fas, Moldova, Tunus, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Suudi Arabistan, Avusturya, Kuveyt, İran gibi ülkelerden 130 firma konuk oldu.

Ev tekstili sektörünün senelik ihracatının yüzde 45'ini karşılayan EVTEKS Fuarı'nın sektörün 2023 hedefi olan 10 milyar dolarlık ihracata da ciddi katkı sunması bekleniyor. Bu sene 160 bin metre kare alanda yapılan organizasyon kapsamında düzenlenen seminerler aracılığıyla ev tekstili üreticileri 2013'ün ev tekstili trendleri hakkında bilgi sahibi olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber