Minibüs şoförleri eylemlerini sürdürdü

Malatya'da S plakalı minibüs şoförleri, merkez dışına çıkınca ceza yazılmasını protesto etmek için düzenledikleri eylemlerini sürdürdüler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevreyolu ile Niyazi Mısri Caddesi arasında klakson çalıp kendilerine ceza yazılmasını protesto eden servis taşımacılığı yapan minibüs şoförleri, haksız yere ceza yazıldığını iddia ettiler. Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kiras, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bazı arkadaşlarımıza, öğrencilerini Darende ve ilçelere götürmesinden dolayı ceza uygulanmıştır. Cumartesi günü okulların tatil olmasından dolayı öğrenciler kendi servisleri ile Darende ilçesine geziye gitmişler. Cezaların da biraz yüksek olmasından dolayı; valimiz, vali yardımcımız, emniyet müdürümüz ve trafik şube müdürümüzle görüştük. Ancak, Bakanlar Kurulu kararı ile çıkan bir karar var. Servis taşımacılığı yapanlar, merkez dışına

öğrencileri götürürlerse, okuldan bir yazı almaları gerekiyor" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ise, "Eylem yapan şoförler, şehir içerisinde servis yapmaları gerekirken Darende ilçesine öğrenci götürmüşler. Darende Bölge Trafik ise, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün genelgesi gereği ceza kesmişler. Karayolları Yönetmenliği'nin 6. ve 8. maddelerinde, ilçeden ilçeye, merkezden ilçeye taşıma yapacaklara ilişkin maddeler mevcut idi. Ancak 2011'in 10. ayında, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yayınlamış olduğu ek genelge ile sadece mücavir alan içerisinde taşıma yapabileceklerine ilişkin madde eklendi" açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber