HEM'in başarılı kursiyerleri, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nde işbaşı yaptı

Trabzon'un Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş'ın desteğiyle, Halk Eğitimi Merkezi(HEM) Müdürlüğü bünyesinde açılan kaynakçılık kursunu başarıyla bitiren kursiyerler belgelerini alarak, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nde işbaşı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7 Ocak tarihinde istihdam garantili 128 saatlik Kaynakçılık kursu düzenlenmesi ile ilgili sözleşme yapıldı. Yapılan sözleşmeye göre "Kursu başarı ile bitiren kursiyerler Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesindeki işyerlerinde günün ve ilçenin şartlarına uygun ücret ödenmek ve işe yerleşen kişilerin çalışma süreleri 1 yıldan az olmamak üzere istihdam edilecektir." maddesi de ilave edilmiştir.

Yapılan sözleşmenin ardından Beşikdüzü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün de gayreti ile çalışmalar yapılarak Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi atölyesinde Kaynakçılık kursu 20 Şubat tarihinde başlamış ve 16 Mayıs tarihinde tamamlandı. 40 kişi ile başlanan kaynakçılık kursunun sonunda başarılı olan 17 kişiye belgelerini almaya hak kazandı. Kurs bitiminde yapılan sözleşme gereği istekli olan 9 kişi Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet yapan Bemas Makine ve Aktaş Fiberglas Firmalarında işe yerleştirildi.

'İSTİHDAMA YÖNELİK PROJE VE FAALİYETLER DEVAM EDECEK'

Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren BEMAS Demir Saç Metal Sanayii fabrikasında düzenlenen belge töreninde konuşan Makine Teknikeri Enes Kitapcı, "Firmamızda kaynakçı ihtiyacımız vardı. Kaymakamımızın önderliğinde açılan kurs sonunda kursu başarıyla bitiren arkadaşlarımız firmamızda işbaşı yapmıştır. Bu tür kursların devam etmesini diliyorum." dedi.

Beşikdüzü ilçesindeki sorunların başında istihdam geldiğini, açılmış olan bu kursla beraber işsiz 9 vatandaşın iş sahibi olduğunu söyleyen Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, bu kişilerin çalışmaya başlamasıyla birlikte yaklaşık 35 kişinin ekmek yediğini, bundan sonraki zamanlarda da istihdama yönelik proje ve faaliyetlerin devam edeceğini ve bu projelere Beşikdüzü ilçesiyle beraber çevre ilçelerin de dahil edileceğini söyledi.

İşe yerleşen işçilere de sağlık, huzur ve mutluluklar dileyen Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş; bu projeyi uygulayan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hayrettin Deniz'e, bu projeye destek veren Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Kudret Arslan'a, Bemas Makine ve Aktaş Fiberglas Firmalarının yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından beraberindekilerle birlikte fabrikayı da gezen Kaymakam Alaattin Aktaş, işçilerle sohbet etti ve çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Belge törenine Garnizon Komutanı Ali Özsağlam, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ulutaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayrettin Deniz, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Cesur, Beşikdüzü Ak Parti İlçe Başkanı Harun Demirci, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Kudret Arslan, iş yeri sahipleri ile birçok vatandaş katıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber