Samsunlular, Türkçe Olimpiyatları coşkusunu 19 Mayıs Stadyum'unda yaşayacak

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak Samsun, bu yıl 19 Mayıs Stadyum'unda bu coşkuyu yaşayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'daki organizasyonu üstlenen Feza Koleji Mezunları Derneği (Feza-Der) tarafından düzenlenen basın toplantısında organizasyona ilişkin bilgi verildi. Tertip Komitesi adına basın toplantısında konuşan Ayhan Özköroğlu, Türkçe Olimpiyatları'nın, Türkçe'nin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için oluşturulan bir emeğin ürünü olduğunu söyledi. En iyi Türkçe öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırdığını belirten Özköroğlu, ?İnsanlık El Ele Bayram O Bayram Olur'? sloganıyla başlayacak olan 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda yarışmak için 7 kıtadan, 135 ülkeden Türkiye'ye gelecek bin 500 öğrenci, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, toplam 41 il ve 65 sahnede yapacakları, 10. yıla özel gösteri ve performanslarla Türkçe sevdalılarına yine büyük bir bayram yaşatacaklarını kaydetti.

Gösteri yapılacak iller arasında Samsun'un olmasının kent halkı için büyük bir ayrıcalık olduğunu hatırlatan Ayhan Özköroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu organizasyonun ilimizin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.Türkçe Olimpiyatları Samsun etkinliği, 04 Haziran tarihinde saat 20.45'de Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda Feza-Der organizasyonuyla gerçekleştirilecektir.Buradaki etkinliğe Azerbaycan, Belarus, Benin, Brezilya, Endonezya, Filipinler, Galler, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kenya, Mısır, Moldova, Norveç, Tacikistan ve Tunus'tan olmak üzere toplam 18 ülkeden gelen 75 öğrenci halk oyunları, şarkı, türkü ve şiirleriyle unutulmaz bir gece yaşatacaktır. Halkımızdan istirhamımız, ellerine bayraklarını alarak stadyumdaki yerlerini almaları ve bu şöleni doyasıya yaşamalarıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber