Sakarya'da alt yapı bilgileri dijital ortama aktarılacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, 2014 yılı başlarında devreye alacakları Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) sayesinde altyapıya ait tüm bilgilerin dijital ortama aktararak değerlendirilmesinin sağlanacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan SASKİ Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Keleş, 2011 yılında bütçe gerçekleştirme oranının yüzde 98 olduğunu belirtti. Sakarya Nehri kenarında inşa ettikleri Hidroelektrik Santrali inşaatının devam ettiğini kaydeden Keleş, "İnşaatın yüzde 76 civarında tamamlanmış durumda. Akçay Barajıyla ilgili ihale hazırlıklarımız devam ediyor. Kısa bir zaman içerisinde ihalesini gerçekleştireceğiz.? dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yatırımlarının tüm alanlarda sürdüğünü kaydeden Keleş, CBS sistemini 2014 yılı başlarında devreye alacaklarını dile getirdi. Sistemin, altyapıya ait tüm bilgileri dijital ortama aktarılarak değerlendirilmesini sağladığını ifade eden Keleş, şunları söyledi: "Bu sistem sayesinde CBS'de oluşturacağımız SASKİ veritabanında tüm bilgileri depolayacağız. Sadece su ve atıksu hatları değil, tüm altyapı bilgileri bu veri tabanında olacak. Bu sistemden diğer altyapı kurumları da istifade edebilecek. Hatların nereden geçtiği, içme suyunda bulanıklık oranları, herhangi bir bölgenin gece gündüz nüfusuna bağlı su tüketim ortalamalarına göre basınç ayarlamasını bu sistem sayesinde yapabileceğiz. Bu sistemle olası bir doğal afet durumlarında hızlı müdahale imkanı bulacağız. Ayrıca kayıp-kaçakla mücadelede de çok ciddi mesafeler bu sistem sayesinde alınabilecek. 2014 yılından itibaren bu sistemi devreye almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber