Postacıların 'Yıpranma Hakkı' eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2005 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birlik Haber-Sen'e üye posta dağıtıcıları "Yıpranma Hakkı" istedi.

Sirkeci Büyük Postane önünde toplanarak çeşitli pankart ve dövizler açan yaklaşık 50 posta dağıtıcısı, "Çuval çuval taşıdık, 20 yılda yıprandık", "Yıpranma hakkımız, söke söke alırız" ve "Bak postacı geliyor, çile çekiyor" şeklinde sloganlar atıp bir süre alkışlı protesto gerçekleştirdi.

Daha sonra basın açıklaması yapan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Hüsamettin Şanal, 164 yıllık tarih içerisinde en olumsuz şartlarda bile büyük fedakarlıkla görevlerini yerine getiren posta dağıtıcılarının mesleki koşullar sonucu çeşitli sağlık sorunları yaşadıklarını söyledi.

Şanal, daha önce söz verilmiş olmasına rağmen, ağır mesleki koşulları nedeniyle posta dağıtıcılarına fiili hizmet zammının hala verilmediğini ifade ederek, "Hükümete sesleniyoruz; dağıtıcı arkadaşlarımızın 5 yıllık yıpranma hakları kesinlikle verilmelidir" dedi.

Açıklamanın ardından bazı postacılar yaşadıkları sağlık sorunları sonucu vücutlarında oluşan fiziki rahatsızlıkları gösterirken, bazıları da ayakkabılarını çıkarıp yalınayak halay çekti.

Daha sonra posta çalışanlarının 5 yıllık yıpranma hakkı istemlerini içeren mektuplar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a iletilmek üzere postalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber