Eğitim Çalıştayı, Erzurum'da başladı

Anadolu Eğitimciler Platformu tarafından düzenlenen Eğitim Çalıştayı Erzurum'da başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Erzurum Milletvekili Hikmet Yavilioğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz ve 15 ilin milli eğitim müdürlerinin katıldığı çalıştay iki gün sürecek. Çalıştay'ın açılış konuşmasını yapan Anadolu Eğitimciler Platformu Başkanı İbrahim Turan, 2 gün sürecek olan çalıştayda eğitim camiasının sorun ve çözüm önerilerinin ele alınacağını dile getirdi. Turan, bilgi ve teknoloji çağında karakter eğitimi güçlü bir neslin yetiştirilmesinin gerektiğini ifade etti. Turan, günümüzde bilgiye ulaşmada önemli mesafe katedildiğe işaret etti. Gençlere ve yeni nesillere karakter eğitimlerinde tarihe mal olmuş örnek modellerin sunulmasının önem kazandığına işaret eden Turan, "Hayatın her alanında nitelikli, eğitimli ve karakterli insana ihtiyaç var.Günümüzde bilgiye ulaşmada büyük mesafe kattetildi. İdeal eğitim için bir çok program ve proje geliştirildi. Buna rağmen okullarda davranış bozukluğu yeni nesilleri olumsuz etkilemekte. Akademik eğitime önem veren sistem insanın duygusal yönünü ihmal etmiş. Bilgiyle donanmış insanların hayatın zorlukları karşısında durabilmesi ve topluma faydalı olabilmesi için ahlaki nitelik ve fazilet için karakter eğitimi önem kazanmıştır. Öğrencilerimizin önünde model örnek insan olan öğretmenlerimizin gençler üzerinde etkisi değerli ve ağır bir sorumluluktur. Bu yüzden karakter eğitiminde model kişiler ele alınmalı topluma mal olmuş, tarih ve kültür alanında iz bırakın şahsiyetler özenle model olarak gençlere işlenmeli. İnsanlığın eğitimde doğru referans ve yeni bakış açıları kazandırılmalı." dedi.

FATİH PROJESİ YENİ EĞİTİM DÖNEMİNDE UYGULAMAYA GEÇİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojiledi Genel Müdürü Mahmut Tuncer,dünyanın yeni bir çağa girdiğini ve Türkiye'nin de bunun farkında olarak eğitimin dönüşümüne inandıklarını dile getirdi. Tuncer, Fatih Projesi hakkında da bilgi verdi. Tuncer, meslek lisesi dışında bütün okullara fatih projesi ekipmanlarırnın verilerek uygulmaya geçileceğini anlattı. Okul idarecilerinin de fatih projesini yakından takip etmesini isteyen Tuncer,"Büyük ve maliyetli bir proje. Bu proje ciddi şekilde uygulanacak Projenin başarısı siz eğitimcilerin yaklaşımına bağlı." diye konuştu.

YAVİLİOĞLU: ÖZGÜR AKIL ÖZGÜR EĞİTİMDİR

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, 28 Şubat sürecinin Türk eğitim sistemini olumsuz etkilediğini söyledi. Milletvekili Yavilioğlu, eğitimin özgür olmasının gerektiğini ifade etti. Özgür eğitimin özgür akılla gerçekleşebileceğine değinen Yavilioğlu, "Eğitim özgür olmalı. Özgür akıl olmadık, özgür eğitimde olamaz." şeklinde konuştu.

Milletvekili Yavilioğlu, Türkiye'de 1960'dan sonra özgür birey ve özgür aklında bastırılmasının eğitim sistemini yozlaştırdığına vurgu yaptı. Yavilioğlu, 4+4+4 sistemine de değinerek, "4+4+4 eğitim sistemi ile çocuklara ve ailelerine seçme hakkı verildi. Sabit temel derslerin dışında çocukların geleceklerini etkileyecek dersler seçmeli oldu. En önemlilerinden birisi de geleneğine bağlı ve geleneği bugüne dönüştürecek sistem oluşturuldu." dedi.

Öte yandan Çalıştaya katılan eğitimciler eğitim camiasının geniş çaplı olarak sorunlanının ele alınacağını ve bunun da Türk eğitim sistemine olumlu yansımalarının olacağını dile getirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber