KCK, belediye parasıyla 'kadro' yetiştirmiş

Terör örgütü KCK'nın BDP'li belediyelerden 'eğitim' adı altında aldığı parayla PKK'ya 'kadro' tabir edilen eleman yetiştirdiği ortaya çıktı. KCK ana davasının görüldüğü Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanıklarla ilgili delillerin okunmasına devam edildi.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, sanıklardan Roza Erdede'nin suçlandığı olaylarla ilgili delilleri okudu. Mahkeme heyeti, sanığın 'Demokratik Siyaset Akademisi'nde faaliyette bulunduğunu, bu amaçla da Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) bünyesine alındığını belirtti. Örgütün, akademiyi GABB bünyesinde oluşturduğunun vurgulandığı delillerde, bunun için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir arsa üzerinde yeni bir 'Siyaset Akademisi Kampüsü' oluşturmaya çalışıldığı kaydedildi. KCK'nın 'eğitim' adı altında birliğe üye belediyelerden para aldığı ve bu parayla örgüt elemanı olan 'kadro'lar yetiştirerek akademideki birimlere yerleştirdiğine dikkat çekildi.

Duruşmada, Diyarbakır'daki 'Siyaset Akademi-si'nde görevli sanıklardan Hüseyin Yılmaz, Çimen Işık, Roza Erdede, Turanç Genç, Mehmet Abbasoğlu, Kemal Aktaş ve Aslan Özdemir'in farklı tarihlerde yaptığı telefon görüşmeleri ile ortam dinlemeleri de okundu. Kayıtlarda, sanık Hüseyin Yılmaz ile Roza Erdede'nin yaptığı telefon görüşmesinde Öcalan'ın talimatıyla kurulan Siyaset Akademisi'nin genel işleyişi, GABB üzerinden yapacağı eğitimler, görev alacakların isimlerinin belirlenmesi, ekonomik özgürlüğü için yapılması gerekenler gibi görüş ve önerilerin sunulduğu genel toplantıdan bahsediliyor. İşin ekonomik boyutunu da tartışan sanıklar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Diyar AŞ'yi kapattığı, bunun yerine GABB üzerinden ekonomik destek sağlanabileceğini belirtiyor. Siyaset Akademisi'nde görevli sanık Mehmet Abbasoğlu'nun eğitimlerde harcanacak para için, örgütün mali alan sorumlusu olduğu iddia edilen Hüseyin Yılmaz'dan yardım istediği de deliller arasında yer alıyor. Yılmaz'ın görüşmede Abbasoğlu'na, "Eğitimleri başlattıktan sonra her şeyi gözden geçireceğiz. Meclis üyelerinin rüşvet komisyonlarını da. Belediyelerle ilgili bir hesaplama yaptım. Her belediye için 500 TL gerekiyor. Diyarbakır için 50 bin TL. Çok değil. Kadro elemanları yetiştirmek için büyük bir para da değil." ifadelerini kullandığı belirtildi. Söz alan sanık Roza Erdede, GABB'de proje sorumluluğu yaptığını kabul etti, ancak söz konusu bazı konuşmaların kendisiyle ilgisinin olmadığını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber