Feribot korsanı çete operasyonunda gözaltına alındı

İstanbul'da çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında 1996 yılında Avrasya Feribotu'nu kaçıran Muhammet Emin Tokcan'ın da bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı bir suç örgütünün çökertilmesi için çalışma başlattı. Yapılan tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, çek-senet tahsilatı, tehdit, yağma, darp ve benzeri çok sayıda suça karıştığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyon başlattı. Operasyonda gözaltına alınanlar arasında 1996 yılında Rusya'nın Çeçenistan'ı işgalini protesto etmek amacıyla sekiz arkadaşıyla birlikte Trabzon-Soçi seferini yapmaya hazırlanan Avrasya adlı feribotu 211 yolcu ve mürettebatıyla kaçıran Muhammet Emin Tokcan'ın da bulunduğu öğrenildi.

Sabaha karşı gerçekleştirilen ve Özel Harekat Tim'lerinin de destek verdiği operasyonda hedef sayısının 50 kişi olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolüne getirilen şüphelilerden birinin"Allahu ekber" diye bağırdığı görüldü. Şüpheliler yapılan kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber