Binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak kanalı Başbakan açacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürlüğü tarafından tamamlanmak üzere olan Mardin-Ceylanpınar sulama kanalının açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. 224 bin 520 hektar alanlık araziyi sulayacak ve 222 kilometre uzunluğunda olacak kanalın binlerce kişiye iş imkanı sağlaması bekleniyor.

Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği (ŞUGİAD) Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, genel sekreter Mustafa Kılıçel, üyeler Ömer Dağ, Ferhat Özbek, Mehmet Yıldızoğulları ve genel sekreter yardımcısı Kenan Salman, DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz'ü makamında ziyaret etti.Ziyarette, DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan Mardin-Ceylanpınarı arasındaki sulama projesinin açılışının pazar günü Başbakan tarafından yapılacağını belirten Gündüz, kanalın 224 bin 520 hektarlık tarım arazisine su sağlayacağını ve 222 kilometreden oluştuğunu anımsattı.

Hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı projeden dolayı tatlı bir heyecan yaşadıklarını söyleyen Gündüz, ?Eski görev yerim Adana Bölgesi'nden yüzölçümü itibariyle küçük olan bu bölge, GAP dolayısıyla yatırım fazla olduğundan çok aktif. Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan Mardin-Ceylanpınarı arasındaki sulama projesini kısmet olursa hafta sonunda, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan açılışını yapacak.? dedi. ŞUGİAD'ın çalışmalarını takdir ettiğini de söyleyen Gündüz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Mehmet Öksüzoğlu da TUSKON ve ŞUGİAD'ın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başta Şanlıurfa olmak üzere ülke ekonomisine katkıda bulunmak için yurt içi ve dışı ticari geziler düzenlediklerini söyleyen Başkan Öksüzoğlu, ?TUSKON'un temsilcilikleri bulunduğu ülkelere üyelerimizi götürerek ürettiklerini satmaları için yeni ihracat kapıları açmaya çalışıyor. Ayrıca üyelerimiz arasındaki dostluğu pekiştirmek için de çeşitli sosyal etkinlikler düzenliyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber