Özdal, emlak vergisi konusunda vatandaşları uyardı

Yozgat Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, ?Emlak' ve ?Çevre Temizlik Vergisi'nin birinci taksit ödeme tarihinin 31 Mayıs'ta sona ereceğini belirterek, mükelleflerin mesai saatleri içerisinde ödemelerini yapmaları uyarısında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Özdal, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu ve 5393 sayılı Belediyeler Kanunu gereğince, belediye mücavir alanı içerisinde bulunan tüm evlerin ve işletmelerin, emlak ve çevre temizlik vergileri ile ilan ve reklam vergilerini ödemesi gerektiğini bildirdi.

Ödenen her verginin vatandaşa hizmet olarak geri döndüğünü vurgulayan Başkan Özdal, "Emlak ve çevre temizlik vergilerinin birinci taksit ödeme tarihi 31 Mayıs Cuma günü sona erecek. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve gecikme cezası ödememeleri için vergilerini mesai saatleri içerisinde yatırmaları kendi menfaatlerine olacaktır." dedi.

Başkan Özdal, "Mükelleflerin yılda iki taksit halinde ödedikleri ?Emlak' ve ?Çevre Temizlik Vergisi'nin 1. taksidi 31 Mayıs Cuma günü sona erecek ve ödenmeyen vergiler için belediye kanuni işlem başlatacak. Vatandaşların mağdur olmasını istemiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber