Dünya ülkeleri, 'Kültür Şöleni'nde buluşuyor

Dünya ülkeleri, bu yıl 10.su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Kültür Şöleni'nde buluşuyor. 1

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya ülkeleri, bu yıl 10.su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Kültür Şöleni'nde buluşuyor. 1-3 Haziran günleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek şölende, beş kıtadan 135 ülke stant açacak.

Kültür Şöleni'nin açılışını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yapacak. 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak şölende renkli görüntüler yaşanması bekleniyor. Ülkeler kuracakları stantlarda kültürünü, kıyafetini, yemeğini, müziğini tanıtma fırsatı bulacak. Kültür Şöleni'nde, İstanbul ve çevre illerden gelecek yüz binlerce insan belki de ismini dahi duymadığı ülkelerle tanışacak, kültürleri hakkında bilgi sahibi olama fırsatı yakalayacak.

Bu arada, şölende kurulacak Türkiye standında ise Türk mutfağından seçme yemekler olacak. Görevliler, devamlı sıcak ve soğuk ikramlar yapacak; Anadolu mutfağının nefis yemekleri öğle ve akşam yemeklerinde ikram edilecek. 600 bin kişinin katılımının beklendiği İstanbul Fuar Merkezi'ndeki şölen alanında 3 VİP, 3 konferans, 2 basın ve 1 koordinasyon merkezi olmak üzere toplam 9 oda hizmet verecek.

Ziyaretçilerin ülke stantlarını görmeleri ve istedikleri yere rahat gidebilmeleri için, salon girişlerinde dev krokiler bulunacak. Ziyaretçilerin rahat bir şekilde stantları gezebilmeleri için ana girişlerde ve çıkışlarda beyaz masalarda bulunacak görevliler, ziyaretçilerin karşılaştığı problemlere anında çözüm bulacak, onların talep ve değerlendirmelerini dikkate alacak. Ziyaretçilerin duygu ve düşüncelerini kaleme almaları için anı defterlerin konulacağı masalar bulunacak.

VİP ziyaretçiler için özel hediyelerin tasarlandığı şölende, misafirlerinin, stantları gezerken çektirdikleri fotoğrafları anında çıkarılarak edilerek kendilerine verilecek. Kültür şöleninde, özel donanımlı profesyonel bir güvenlik şirketi 155 kişilik kadrosuyla güvenliği sağlamak için hazır bulunacak. Ayrıca sağlık ekipleri de 3 ambulans, 3 doktor, 3 hemşire ve 3 sağlık memuruyla hazır bekleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber