Kars Valisi Kara: Doğalgaz patlaması ile bir felaket yaşadık

Kars Valisi Ahmet Kara, Sarıkamış'ta yaşanan doğalgaz patlamasını bir felaket olarak değerlendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'ın Sarıkamış ilçesine 16 kilometre mesafedeki Kızılçubuk mevkiinden geçen Şahdeniz Doğalgaz Boru Hattı'nda 29 Mayıs'ta yaşanan patlama ile hattın yaklaşık 15 metrelik bölümü parçalandı. İlk müdahale olarak doğalgaz vanalarının kapatıldığı, fakat boruda bulanan gazın sabah saatlerine kadar yandığı ve yanma esnasında yaklaşık olarak alevlerin boyutunun 100 ile 300 metreyi bulduğu ve çevre il ve ilçelerden de gördüğü patlama alanında bugün Kars Valisi Ahmet Kara İncelemelerde bulundu.

Cumhuriyet Savcılığı'nın olaya el koyduğunu söyleyen Vali Kara daha sonra, Cumhuriyet Savcılığı'nın incelemeleri neticesinde olayın net olarak ortaya çıkacağına değinerek, "Bizim tahminimiz ve bizlerin şu ana kadar yaptığı değerlendirmeler sonucu bu işin bir terör olayına benzemediği yönündedir.Biz şuandan itibaren her türlü ihtimale karşı tedbirlerimizi almış vaziyetteyiz. Yörenin yapısına baktığınız zaman bir açık alan görüyorsunuz, dolayısı ile bundan dolayı terör ihtimalinin zayıf olduğunu düşünüyoruz. Tabi her şey adli mercilerin incelemesi neticesinde kesinlik kazanacaktır." şeklinde konuştu.

'SARIKAMIŞ'A BİR KAÇ GÜN DAHA DOĞALGAZ VERİLEMEYECEK'

Kars Valisi Ahmet Kara, Sarıkamış'ta patlamanın ardından kesilen doğalgazın yeniden verilmesi için kesin bir tarih vermemekle birlikte, çalışmanın bir kaç gün sürebileceğini kaydetti. 'Biz mühendis değiliz, BOTAŞ boruları bağladıktan sonra mutlaka gazı verecektir' diyen Kara, "BOTAŞ adına burada çalışma yürüten firma en kısa sürede burayı onaracaktır. Onarması kendi menfaatlerinedir." dedi.

Vali Kara, basın mensuplarına verdiği bilgi sonrası patlamanın yaşandığı alanda Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve beraberindeki heyet ile incelemelerde bulunurken patlama ile toprağın kavrulmasının ve çevrede yaşanan diğer gelişmelerin bir felaket olduğunu savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber