Bodrum Belediyesi'ne yapılan operasyon

Bodrum Belediyesine dört gün önce düzenlenen operasyonun ardından gözaltına alınan 8 kişi mahkemeye çıkarıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Bodrum ve İzmir de 12 noktada eşzamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda, 23 şüpheli yakalanırken içlerinden 15 kişi emniyet müdürlüğünce ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı, 8 kişi ise Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınıp gözaltında tutuldu. Bugün Bitez adliyesine getirilen M.Ö, H.A, N.D, Y.A, B.K, O.B, S.G ve O.Ç isimli kişiler hakim karşısına çıkacak.

SORUŞTURMA BODRUM TAPU DAİRESİ DENETİMİNDE ORTAYA ÇIKTI

32 ay süren teknik takip, bilirkişi incelemesi sonucunda soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.Ö ve H.A ?nın kamu görevlisi olduğu, N.D, Y.A, B.K, S.G, V.K ve O.B adlı kişilerin aralarında iş takipçisi, işletmeci, aracıların bulunduğu iddia edildi. Olay, 16.09.2009 günü Bodrum Tapu Dairesi ile ilgili başlayan soruşturma sırasında ortaya çıktı. 27.06.2011 tarihinde Bodrum Belediyesinde yapılan arama kapsamında elde edilen bilgilerin değerlendirilmesi sonucu Bodrum 2.Sulh Ceza Mahkemesinin 25.05.2012 gün ve 2012/391 sayılı karar uyarınca iki ayrı farklı ilde toplam 12 ayrı noktada suç, iz ve deliller elde etmek amacı ile eşzamanlı arama yapıldı.

EYLEMLER

Soruşturma kapsamında bu güne kadar 71 kişi şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Mahkeme sürecinde yapılacak değerlendirmeler sonucunda kimler hakkında dava açılacağı belirlenecek. Dava kapsamında 3 adet malzeme alım ihalesi, 25 işletmeden rüşvet alınması, 6 işletmede irtikap suçu, 1 haberleşme gizliliğinin ihlali ve bir gizlilik ihlali olmak üzere toplam 36 eylemin birleştirildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber