Bumin emekli oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2005 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli olan Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, hiç kimse ile küs ayrılmadığını ve kimseyi kırmadığını belirterek, emekliliğinde, yapmak isteyip yapamadıklarını gerçekleştireceğini ve bir kitap da yazabileceğini söyledi. Bumin ayrıca, daha önceki 'Emekli olduktan sonra konuşacağım' açıklamalarının ise, 'siyaset gereği' olduğunu ifade ederek, konuşmamaya devam edeceğini, yalnızca zorunlu konularda açıklama yapacağını belirtti.

Emekli olarak Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevinden ayrılan Mustafa Bumin, bugün yapılan bir törenle uğurlandı. Eşi ve kızlarının da katıldığı törenden sonra Anayasa Mahkemesi çalışanları tarafından uğurlanan Bumin, çıkışta gazetecilere bir açıklama yaptı. Ayrılırken çok duygulandığını belirten Bumin, "Bu konuma gelmeden önce bu duyguyu hissetmek, erken zamanlarda mümkün değil" dedi. Anayasa Mahkemesi'nde 13 yıl hizmeti olduğunu ifade eden Bumin, toplam 42 yıl kamu hizmetinin de 39 yılının yargıda geçtiğini söyledi.

Belli bir disiplin içinde yoğun çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bumin, "Bu hayattan birden başka bir hayata geçmek doğal olarak duygusal bir tepki yapıyor. Sağlık içinde 65 yaşımı tamamlayıp, 39 yıl kamu hizmetinden sonra kendimi ya da temsil ettiğim kurumu yıpratmadan emekli olmak nasip oldu, ona seviniyorum" diye konuştu.

Bu süre içinde herkesle iyi ilişkiler kurduğunu kaydeden Bumin, "Kimseyi darıltmadım, küstürmedim, ona seviniyorum. Çok farklı düşünceler doğaldır, toplumun sağlığıdır. Bir tek düşünce düzeyi olmaz. Tarih içinde toplumun tamamı bir düşünceye sahipse sonu iyi değildir. Önemli olan farklı düşünceler arasında bir denge kurmaktır. Biz bunu kurduk, o bakımdan mutluyum" şeklinde konuştu.

Zaman zaman Anayasa Mahkemesi'ni ziyaret edeceğini de belirten Bumin, Ankara'ya yerleştiğini ve yapmak isteyip yapamadığı şeyleri yapacağını söyledi.

Bir gazetecinin kitap yazmayı düşünüp düşünmediğini sorması üzerine Bumin, "Şu andaki planım en azından kışa kadar yapamadığım şeyleri yapmak. Biraz dinlenip daha sonra belki bir şeyler düşünürüz" cevabını verdi. 'Emekli olduktan sonra konuşacağım' sözlerinin hatırlatılması ve konuşup konuşmayacağının sorulması üzerine ise Bumin, "Hayır, yine konuşmayacağım. Çünkü o bir siyaset gereğiydi, o gün beni konuşturmasınlar diye. Çünkü ben gündemde olmanın doğru olmadığını, sadece zamanında konuşmak gerektiğini, o zamanın da kuruluş yıldönümleri olduğunu ifade etmiştim. O bakımdan gerekmediği sürece konuşmayacağım ama çok zorunlu bir konu olursa açıklarım" şeklinde konuştu. Daha sonra kızının kullandığı arabaya binen Bumin, kurum çalışanlarına el sallayarak veda etti. Öte yandan, Anayasa Mahkemesi Başkanı seçiminin bir hafta sonra uygun bir zamanda yapılacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber