Kayıp 1 milyon dolar davası'ndan beraat eden Polat'a iade-i itibar gündemde

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Adnan Polat'a iade-i itibar yapılıp yapılmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Galatasaray'da eski başkan Adnan Polat'ın 'Kayıp 1 Milyon Dolar Davası'ndan beraat etmesi sarı-kırmızılı camiada sevinçle karşılandı. Polat'ın beraat etmesinin ardından iade-i itibar konusu bir kez daha gündeme geldi ve camianın hemen her kesiminden farklı sesler yükselmeye başladı.

Polat'a iade-i itibar yapılacağı ve bu konuda Divan Kurulu'na bir başvuru olduğu yönündeki haberlere sarı-kırmızılı kulübün Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Sporx.com aracılığıyla cevap verdi.

Adnan Polat hakkında verilen beraat kararını beklediklerini belirten Aktar, iade-i itibar konusunda ise kendilerine bir başvuru olmasının prosedür olarak mümkün olmayacağını söyleyerek camianın bu konuda bir karar almasının sevindirici olacağını dile getirdi.

İADE-İ İTİBAR GENEL KURUL'UN KARARI!

Başkan Polat'a iade-i itibar yapılıp yapılmayacağı konusunun Genel Kurul'un kararı ile olacağını dile getiren Aktar, "İdari ibrasızlık kararı Genel Kurul'un kararı ile alındı ve bu karar yine Genel Kurul'un kararı ile kaldırılır. Genel Kurul'a gelmeden önce ufak bir tüzük tadili yapılıp son maddeye ilgili bir konu da eklenebilir. Böyle bir şey olursa tabii iyi olabilir, camia içerisindeki kırgınlıklar önlenir ve camiada herkes birbirinin yüzüne bakabilecek duruma gelir. Umarım böyle bir şey olur." dedi.

İrfan Aktar, Adnan Polat'ın Disiplin Kurulu'na sevki için başvuruda bulunan Celal Açar'ın bu talebini geri çektiğini ve Polat ile ilgili şu anda Disiplin Kurulu'nda bir dosya bulunmadığını belirtti.

Adnan Polat'ın bir televizyon kanalında Disiplin Kurulu Başkanı'na atfen kullandığı "Ofisimden kovdum" sözünden dolayı bazı olayların yaşandığını ifade eden Aktar; "Disiplin Kurulu Başkanı Celal Açar, Polat'ın sevk talebini yaptı ancak sayın Polat daha sonra bu konuda bir açıklama yaptı ve durum tatlıya bağlandı. Sayın Açar da sevk talebini geri çekti." ifadelerini kullandı.

SEDAT DOĞAN, POLAT İÇİN KONUŞMAMIŞTIR

Bugün bazı basın yayın organlarında Sedat Doğan'ın söylediği iddia edilen "Adnan Polat'ın mahkemesine kimse gitmesin" sözlerini de değerlendiren Aktar, "Ben böyle bir şeyin olabileceğine ihtimal vermiyorum. Sayın Doğan böyle bir şey söylemez ve kaldı ki bu durum kimseyi de ilgilendirmez. Kim kime hangi konuda mani olabilir? Böyle bir şeyin teklif edilmesi bile söz konusu olamaz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber