Sivas'a çağrı merkezi geliyor

Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Sivas'taydı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'a 700 kişi istihdam edecek çağrı merkezi kurulması için çalışmalara başlanırken, Habip Soluk, yeni çağrı merkezlerinin Sivas'a kazandırılacağını söyledi.

Habib Soluk, Sivas'a müjdeyle geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer ve uluslararası çağrı merkezi yetkilileriyle beraber Sivas'a gelen Soluk, çok fonksiyonlu bilişim, eğitim ve çağrı merkezi olarak bir çok şehrin talip olduğu bu yatırımın Sivas'a kurulması için yoğun çaba sarf ederek, Sivas'a kurulması kararının alınmasını sağladığını söyledi.

Soluk, BTK Başkanı Acarer ve çağrı merkezi yetkilileriyle beraber Sivas Valisi Ali Kolat ile birlikte çağrı merkezinin kurulması için gösterilen eski halı atölyesi binasını gezdi. Kolat, bu alanın İl Özel İdaresi'ne ait olduğunu ve gerekirse burayı Sivas'a yapılacak bu büyük yatırım için işletici firmaya verebileceklerini kaydetti.

Müsteşar Soluk ve beraberindeki heyet, eski halı atölyesini gezerek bina hakkında bilgi aldı. Soluk, bu kadar masraf edilerek tamir edilecek binanın yerine daha hızlı ve ucuz maliyetle yeni bir bina yapımının daha sağlıklı olacağını kaydetti.

Firma yetkilileri de kendilerine gösterilen bu binanın yıkılarak kendilerine teslim edildiğinde, 5 ay gibi bir süre içerisinde yeniden bir inşaat yapılarak hizmete başlanabileceğini belirtti. Yer tesliminin yapılmasının ardından en geç 5 ay içerisinde bitirilecek olan çağrı merkezinde, ilk etapta 350, orta vadede 700 kişi 3 vardiya olarak çalışacak.

Bugün yapılan il genel meclis üyelerinin, yatırımın yapılması için firesiz destek oyu kullandığı haberini alan Müsteşar Soluk, yatırımın Sivas'a getirilmesinde ilk olarak Bakan Binali Yıldırım'a, desteklerinden dolayı da Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve meclis üyelerine teşekkür etti. Habib Soluk, bu tesisin çalışmasının ardından yeni çağrı merkezlerinin de Sivas'a kazandırılacağı sözünü verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber