'Kuran kursları, alternatif örgün eğitim değildir'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2005 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kuran kurslarının alternatif bir örgün eğitim olmasının düşünülemeyeceğini belirterek, bu kursların örgün eğitimi tamamlayan, insanın sağlıklı şekilde kutsal kitabı okumasını sağlayan kurslar olması gerektiğini söyledi.

AA-Bardakoğlu, Kuran kurslarıyla ilgili, "Kanaatlerimiz farklı olabilir, ama tatbikatımız yasalar çerçevesinde olur. Kanaatimi sorarsanız, din eğitiminin yerinde, zamanında, erken, açık ve şeffaf olması gerekiyor. Nerede ne okutulduğunu bilmemiz gerekiyor. Camilerin camları buzlu, kapıları kapalı olmamalı" dedi.

Yaz kurslarına ilköğretim 5'inci sınıfı bitiren öğrencilerin katılabildiğini belirten Bardakoğlu, bu kurslarda Allah'ı tanıma, inanma, İslam'ın esasları, temel ahlak ilkeleri ve genel dini bilgilerin verildiğini anlattı. Bu kurslarda okutulan "Dinimi Öğreniyorum" ve "Peygamberimi Öğreniyorum" kitaplarının ardından "Kuran'ı Öğreniyorum" kitabının hazırlıklarına başladıklarını söyleyen Bardakoğlu, "Yaz kurslarının çocukların birbirini tanıdığı, kaynaştığı, dini öğrendiği, camiyi tanıdığı yerler olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaçak Kuran kurslarıyla ilgili de Bardakoğlu, gerek camide sunulan dini hizmetin, gerek Kuran kurslarının çok mükemmel ve sorunsuz bir seviyede bulunmadığının bilincinde olduklarını ifade etti. Kuran kurslarının programları kadar fiziki şartlarının iyileştirilmesi yönünde çalıştıklarını anlatan Bardakoğlu, bu yıl yeni bir Kuran kursu programı hazırladıklarını kaydetti. Sorunsuz bir Kuran kursu hedeflediklerini ve sorunları en aza indirmeye çalıştıklarını dile getiren Bardakoğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığı kontrolündeki kurslar yüz ağartıcı bir çizgide ilerliyor" dedi.

Ülkede 4 bin kuran kursunun eğitim verdiğini, 3 bininin ise öğretmensizlik ve öğrencisizlik nedeniyle kapalı bulunduğunu belirten Bardakoğlu, buralarda yeterli sayıda kadrolu öğretici bulunmadığını, bu sayının artırılması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber