?Kimsesiz çocuklar'a süper proje: Yurttan ayrılana 35 milyar lira toplu para

Haber Giriş : 05 Temmuz 2005 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KİMSESİZ çocuklar da emekli olabilecek. Yurtlardan ayrılan çocuğa, emekli parası bağlanacak. AKP Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan'ın hazırladığı kanun teklifi yasalaşırsa, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde barınan yaklaşık 20 bin çocuğa, yurtlardan ayrılırken emekli parasına benzer bir para bağlanacak.

Varan'ın üzerinde çalıştığı projeye göre, 50 YTL aylık sabit ücret yatırmak suretiyle yaklaşık 20 bin çocuğa 10 yıl boyunca hayat poliçesi sağlanacak. Hayat poliçesi için gerekli finansman da oluşturulacak olan havuzdan karşılanacak.

Fon havuzu, sivil toplum örgütleri, hayırseverler ve devletten sağlanacak kaynakla oluşturulacak.

120 trilyon lira birikecek

Varan, devletin imkânlarının kullanılarak kimsesiz çocuklara hayat poliçesi yapılabileceğini belirterek, ?10 yıl düzenli olarak poliçesi yatan çocuklarımıza yurttan ayrıldıktan sonra hayatlarını kurmalarına yardım edebilecek kadar toplu bir para verebilmeyi tasarlıyoruz? diye konuştu.

Varan, 20 bin çocuğa 10 yıl boyunca yatırılacak primlerinin toplamının da yaklaşık 120 trilyon lira olacağına işaret etti. Varan, bu şekilde 10 yıl sonra biriken paranın 15 milyar lira, yurda girmiş ve 20 yaşına kadar primleri yatırılan kişinin ise yurttan ayrılırken 35 milyar lira toplu para almaya hak kazanacağını söyledi. Çocukların yurtlardan ayrıldıktan sonra suistimale, istismara uğramaması için böyle bir projeyi hazırladığını vurgulayan Varan, kızların 21 yaşına, erkeklerin de 18 yaşına kadar yurtlarda kalabileceğini söyledi.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber