Şehitlerimizi uğurluyoruz/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit olan ulaştırma er Samet Bütün'ün (23) cenazesi Konya'da toprağa verildi.

Bütün'ün Türk bayrağına sarılı tabutu ilk olarak merkez Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganının atıldığı şehit evinde oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu gören anne Fadime Bütün, ''Ne mutlu bana, şehit annesiyim. Ağlayıp da kimseyi güldürmeyeceğim. Kimse de ağlamasın'' dedi.

Dua edilmesinin ardından Bütün'ün cenazesi, Mürşit Pınar Camisi'ne getirildi.

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Bütün'ün cenazesi top arabasına konuldu. Eşiyle birlikte top arabasına binen anne Fadime Bütün, oğlunun tabutuna el sallayarak, ''Güle güle oğlum. Burada herkes senin için toplandı. Ne mutlu sana'' diye konuştu. Anne Bütün, top arabasından inene kadar oğlunun tabutuna el sallamaya devam etti.

''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganı eşliğinde omuzlarda taşınan cenaze, Konya Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, şehidin yakınları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, AK Parti Konya milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Cem Zorlu ve Mustafa Kabakcı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.


Saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı İsa Sayın'ın cenazesi Mersin'de toprağa verildi

Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan Muş doğumlu Piyade Onbaşı İsa Sayın'ın cenazesi, Mersin'de toprağa verildi.

Şehit Onbaşı Sayın'ın cenazesi, Van'da düzenlenen askeri törenin ardından havayoluyla önce Diyarbakır, ardından Adana'ya getirildi. Karayolu ile buradan Mersin Devlet Hastanesi morguna götürülen cenazeyi, Sayın'ın ailesi ve askeri erkan karşıladı.

Morgdan alınarak Mevlana Mahallesi'ndeki evine getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, daha sonra tören için konvoy eşliğinde Muğdat Camisi'ne taşındı.

Burada kılınan cenaze namazın ardından Sayın'ın cenazesi, Yalınayak Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene şehidin babası Mehmet Ali, annesi Emine, dedesi Hacı İbrahim Sayın ile yakınlarının yanı sıra Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 6. Mekanize Piyade Tümeni ve Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, AK Parti Mersin milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten ve Ahmet Tevfik Uzun ile çok sayıda askeri erkan ve mülki amir katıldı.

Cumhurbaşkanlığı çelenginin de bulunduğu tören öncesi milletvekilleri Ökten ve Uzun, şehidin dedesi Hacı İbrahim Sayın'ın elini öperek başsağlığı diledi.


Şehitlerimizi uğurluyoruz -İçişleri Bakanı Şahin, saldırıda şehit olan Piyade Er Yaşar Doymuş'un Giresun'daki baba evine taziye ziyaretinde bulundu

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan Piyade Er Yaşar Doymuş'un Giresun'daki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Şahin ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Doymuş'un Tirebolu ilçesi Hamam Mahallesi Gazi Paşa Caddesi'ndeki evine gitti.

Bakan Şahin ve beraberindekiler, anne Kader Doymuş'a başsağlığı diledi.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Bakan Şahin, şehidin evinin önünde yapılan duaya katıldı.


Şehit Piyade Er Mustafa Türkmen'in cenazesi, Gediz ilçesine bağlı Akkaya köyünde, Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın da katıldığı törenle toprağa verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen terör saldırısında şehit olan Piyade Er Mustafa Türkmen'in cenazesi, Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Akkaya köyünde, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı törenle toprağa verildi.

Cenaze, önce Van'dan askeri uçakla Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'na, daha sonra ambulansla Akkaya köyündeki ailesinin eski evinin önüne getirildi.

Bu sırada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yakınlarından helallik alınması sırasında şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanarak ağlayan anne Elmas Türkmen, ''Oğlum, dimdik ayaktayım. Hainleri sevindirmeyeceğim. Askere giderken bana asker selamıyla veda etmiştin. Ben de seni asker selamıyla karşılıyorum. Sana doyamadım. Sen en güzel yere gidiyorsun'' dedi.

Şehidin babası Halil İbrahim Türkmen ve kardeşi Sedat Türkmen de tabuta sarılıp ağladı.

Dua edilmesinin ardından şehidin naaşı, köy camisi bahçesindeki musalla taşına konuldu. Bakan Yılmaz, beraberindekilerle ikindi namazı sonrası şehidin ailesine ''başsağlığı'' dileklerini iletti.

Daha sonra cenaze, camiden alınarak, köy mezarlığı önündeki musalla taşına bırakıldı. Camiden mezarlığa kadar yürüyen grup, tekbir getirerek, bölücü terör örgütü aleyhine slogan attı.

Burada Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü tarafından kıldırılan cenaze namazına, Bakan Yılmaz, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, AK Parti Kütahya milletvekilleri Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kinay, İdris Bal ve Vural Kavuncu, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Kütahya Garnizon ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İzmir'in Buca ilçesi Belediye Başkanı Ercan Tatı, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze, namazın ardından köy mezarlığında defnedildi.


Piyade Er Umut Bulut'un cenazesi, Samsun'da toprağa verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Piyade Er Umut Bulut'un cenazesi, memleketi Samsun'da toprağa verildi.

Samsun Askeri Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, önce Canik ilçesi Gazi Osman Paşa Mahallesi'ndeki baba evine, daha sonra da cenaze töreninin düzenlendiği Büyük Cami'ye getirildi.

Burada şehidin eşi Özlem Bulut, 8 aylık bebeği Selçuk ile tabutun başına giderek, ''Ağlamayacağım, düşmanlarını sevindirmeyeceğim. Senin intikamını oğlun alacak aşkım. Senin gibi kahraman olacak'' dedi.

Şehidin annesi Gülbahar Bulut ise ''Rahat uyu yavrum. Arkadaşların burada'' diyerek, şehidin tabutuna sarıldı.

Törene katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şehidin ailesine başsağlığı diledi.

Bulut'un cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Törene şehidin ailesi ve yakınları ile AK Parti Samsun milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç, Mustafa Demir ve Tülay Bakır, CHP Samsun milletvekilleri İhsan Kalkavan ve Haluk Koç, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy,Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Camideki törenin ardından vatandaşlar, terör örgütünü protesto eden sloganlar atarak bir süre yürüdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber