Gurbetçi vatandaşlar Merzifon Belediyesi'ne itfaiye aracı hediye etti

Merzifon'a tatil amaçlı gelen gurbetçi vatandaşlar, aldıkları itfaiye aracını belediyeye hediye etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya Merzifon Belediyesi, vatandaşlara daha kaliteli hizmet amacıyla araç filosunu güçlendirdi. Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, aksamaların önlenmesi amacıyla gurbetçi vatandaşların hediye ettiği itfaiye aracını teslim aldı.

Başkan Aydınlı, belediye meclis üyeleriyle almış oldukları karar ardından, gurbetçilerle gittikleri Almanya'dan alınan itfaiye aracını Türkiye'ye getirdiklerini ifade etti. Başkan Aydınlı, şöyle dedi:

"Şehrimizin muhtelif yerlerinde 8 katlı binalarımız var. Bizim de itfaiye ekipmanlarımız 4 ve 5 katlı binalara göre alınmıştı. 8 katlı binaların yapımıyla böyle bir ihtiyacımız oldu. Allah korusun, bu çok katlı binalarda olumsuz bir şey yaşamadık fakat yaşamayacağımız anlamına da gelmiyor. Biz Merzifon Belediyesi olarak bu ihtiyacımızı karşılamak için arayışlar içine girdik. Fiyat araştırmaya başladık. Hemşehrimiz gurbetçi Hasan Özbağdat ve Nevzat Köksal, bu yönde arayış içinde olduğumuzu öğrenmişler. Bir sohbet esnasında kendilerinin itfaiye aracını alıp belediyeye hediye edebileceklerini söylediler. Biz de belediye meclis üyelerimizle almış olduğumuz kararla kabul edebileceğimizi söyledik. Birlikte Almanya'ya giderek, itfaiye aracımızı alıp Türkiye'ye getirdik. Aracımız 33 metre yüksekliğinde olup mevcut sekiz katlı binalara rahatlıkla ulaşılabilecek. Bu aracı, Merzifon halkı adına teslim alıyorum ve kendisine çok teşekkür ediyorum.''

Hasan Özbağdat ve Nevzat Köksal ise uzun yıllardır yurt dışında yaşadıklarını ifade ederek, "Yaz tatillerinde Merzifon'a geliyoruz. Bu yaz da hayırlı bir işe bizleri vesile eden başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah hayırlı işlerde kullanılır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber