Burhaniye'de 400 kişiye LYS için ücretsiz servis

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinden Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) katılacak öğrenciler için Kaymakamlık tarafından servis aracı konuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

90 kilometre uzaklıktaki Balıkesir'de sınava girecek öğrenciler iki hafta boyunca , minibüslerle götürülüp getirilirken, öğlen yemekleri de veriliyor. Sınava girecek öğrencileri Burhaniye Lisesi önünden uğurlayan Kaymakam Ali Uslanmaz, öğrencilerle tek tek ilgilendi.

Sınavların Burhaniye'de de olması için gerekli girişimleri yaptıklarını ancak o zamana kadar servis uygulamasını sürdüreceklerini belirten Kaymakam Uslanmaz, "Gidiş gelişte sıkıntı olmasın diye, bazı ailelerin de ekonomik sıkıntıları olduğu için çocuklarımızı okullara kadar götürüp tekrar getirerek ailelerine teslim ediyoruz" dedi.

İki haftada toplam 400 öğrencinin taşındığını kaydeden Uslanmaz, bazılarının aileleriyle gitmesi gerektiğini, onların da götürüldüğünü bildirdi. Burhaniye Lisesi önünde saat 7.00 toplanan gençler Halk Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin ve Ticaret Meslek Lisesi müdürlüğünün gözetiminde Balıkesir'deki sınav merkezlerine götürülüp getiriliyorlar. LYS da sınavına katılan öğrenciler de Kaymakam Ali Uslanmaz'ın başlattığı uygulamadan çok memnun olduklarını bildirerek teşekkür ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber