Müftülük binasında büyükler için Kur'an kursu sınıfı açıldı

Kayseri Melikgazi İlçe Müftülüğü ile birlikte aynı binada hizmet veren Kocasinan İlçe Müftülüğü yeni hizmet binasına kavuştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hizmet binasında vatandaşlara eğitim verilmesi için hazırlanan 4 sınıf bulunuyor. Müftülük, ilçe halkında Kur'an Kursu'na gitmek isteyenlere yönelik bu sınıflarda hizmet verecek. Eğitim programı düzenlenecek. Yaz aylarında ise sınıflar öğrencilere yönelik yaz Kur'an yursları şeklinde hizmet verecek.

Kocasinan İlçe Müftüsü Galip Koçer, daha önce Melikgazi İlçe Müftülüğü ile birlikte aynı binada hizmet verdiklerini anımsatarak, Diyanet İşleri Başkanı'nın telkinleri üzerine Kocasinan için yeni hizmet binası yaptırma kararı aldıklarını hatırlattı. Koçer, yapılan çalışma sonrasında eski çevre yolu üzerindeki Arif Molu Endüstri Meslek Lisesi yanında Milli Emlak, Büyükşehir Belediyesi ve Kocasinan Belediyesi'ne ait arsaların tahsisi yapılmasıyla 1,5 yıl önce temelini attıklarını ifade etti.

Yeni hizmet binasının yapılmasında destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye de teşekkür eden Koçer, ?Yeni binamız 11 aylık gibi bir inşaat çalışması sonrasında tamamlandı ve taşındık. Binanın resmi açılışı ise 1 Temmuz günü Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan tarafından yapılacak. Şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.? dedi.

Müftü Galip Koçer, yeni hizmet binasının çok amaçlı olarak inşa edildiğini ve bodrum ile birlikte 6 ayrı katta hizmet birimleri yer alacağını anlattı. Kur'an kursu, kütüphane, aile irşat bölümlerinin olduğunu belirtti. 4 sınıfta ise büyükler için Kur'an kursları açılacağını, aynı anda 90 kişinin buradan hizmet alabileceğini ifade etti.

"BİLİM ADAMLARINI KONFERANSTA VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞTURACAĞIZ"

Galip Koçer, müftülük binası yanında inşası devam caminin ise gelecek yıl Ramazan ayı öncesinde hizmete gireceğini belirtti. Bu yıl kaba inşatının tamamen bitirileceğini anlatan Koçer, caminin alt kısmının büyük bir konferans salonu olacağını anlattı. Şimdiden salonda yapılmasını planladıkları konferanslarla ilgili bilim adamlarından konuşmacı olarak katılım sözü aldıklarını dile getirdi.

Edebiyat, tıp ve ilahiyat gibi birçok farklı dallarda profesörlerin vatandaşlarla buluşacağını belirten Koçer, bir yıl süresince 15 günlük ara ile hazırlanacak program cetvelinde konferansın konusu ve konuşmacıların yer alacağını kaydetti. Koçer, bu programı vatandaşa dağıtacaklarını ve istedikleri konferanslara katılabileceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber