12 Temmuz 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

- Erdoğan, Kızılay Yönetim Kurulu ve MİT Müsteşarı Emre Taner ile görüşecek.

2- Cumhurbaşkanı Sezer, İstatistik Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ayşen Apaydın, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ile beraberindeki heyetleri kabul edecek.

3- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, Londra'da, sabah bazı yatırımcılarla bir araya gelecek, Exeter Üniversitesi'nde de fahri doktora unvanı alacak.

4- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Babacan, Brüksel'de, AB Ekonomi ve Maliye Bakanları toplantısı (ECOFIN) ve Avrupa Parlamentosu çerçevesinde temaslarda bulunacak.

- Babacan, ECOFIN toplantılarının aday ülkelere ayrılan bölümünde Türkiye'yi temsil ettikten sonra, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu'nda (AFET) konuşacak.

5- Maliye Bakanı Unakıtan İtalya'da...

- Bakan Unakıtan ve Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, "Kalkınma ve Entegrasyon" konulu konferansta birer konuşma yapacak.

6- Adalet Bakanı Çiçek, idari yargı hakim adaylarının ad çekme törenine katılacak.

7- Kültür ve Turizm Bakanı Koç, termal ve kış turizmi çalışmaları konusunda basın toplantısı yapacak.

8- Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, Ankara Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen "5179 sayılı Gıda Yasası hayatımızda" konulu toplantıya katılacak.

9- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Ürdün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Khaled J. Al Sarayreh ile görüşecek.

10- CHP, 5377 sayılı Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

11- Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılanmalarına devam edilecek.

12- Türk Dil Kurumu 73 Yaşında...

- TDK Başkanı Akalın başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Kuruluş yıldönümü dolayısıyla TDK Konferans Salonu'nda toplantı düzenlenecek.

13- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

14- Dolar cinsinden tahvil ihalesi...

- Hazine, bugün 3 yıl vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli, değişken faizli ABD Doları cinsinden Devlet Tahvili ihalesi yapacak.

15- Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde "17. Yüzyıl Avrupası'nda Türk İmajı" başlıklı sergi ile yenilenen galeri binasına ilişkin basın toplantısı, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'nın da katılımıyla Emirgan'daki müzede yapılacak.

16- İstanbul Valiliği Beyoğlu Turizmi Geliştirme ve Yerel Kalkınma Komisyonu'nun "Talimhane Otelleri Gelenekleri İzliyor" başlıklı tanıtım etkinliği, Talimhane'de gerçekleştirilecek.

17- Festival...Toplantı...Tanıtım...Ziyaret...

- Antalya'da devam eden 12. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde, Uluslar Filarmoni Orkestrası, Beethoven'in "9. Senfonisi"ni seslendirecek. Konserin ilk bölümünde, Londra'daki terör olaylarını protesto amacıyla bazı eserler icra edilecek.

- Malatya'da yarın başlayacak "13. Malatya Fuarı ve Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali" nedeniyle kortej yürüyüşü düzenlenecek.

- Akçaabat Belediyesi'nce 15-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 15. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

- Finansbank tarafından İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısında, bankanın yılın ilk yarısındaki faaliyetleri ve hedeflerinin yanı sıra işletme bankacılığı ve KOBİ Finans Projesi ele alınacak.

- Zorlu Grubu'nca İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısında, grup tarafından geliştirilen, hidrojen enerjisinin günlük hayatta kullanılmasına yönelik teknoloji ve ürünler tanıtılacak.

- BP Türkiye tarafından İstanbul'da bir basın toplantısı düzenlenecek.

- Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı ve Pınar Süt Genel Müdürü Ergun Akyol, İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, İzmir'de kültür balıkçılığıyla ilgili basın toplantısı yapacak.

- Çin Halk Cumhuriyeti'nden gelen işadamları heyeti, İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret edecek.

18- Belediyelerin kültürel alanda işbirliği...

- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Halep Belediyesi, tarihi binaların restorasyonu konusunda işbirliği yapmayı kararlaştırdı.

- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

- "Taş işçiliği, tarihi binalar ve Gaziantep Kalesi'nin restorasyonu konusunda işbirliği yapacağız."

19- Kleopatra Adası'na turist akını...

- Efsaneye göre 3 bin yıl önce Mısır Kraliçesi Kleopatra için getirilen altın sarısı kumlarda güneşlenmek için Sedir Adası'na her gün binlerce yerli ve yabancı turist akın ediyor.

- Yılda ortalama 300 bin turistin ziyaret ettiği adada, kendiliğinden çoğaldığına inanılan kumların azalmaması için sahilden ayrılacak herkesin duş yapması zorunlu tutuluyor.

20- Türkiye-AB müzakerelerinde istisna konuları...

- Ulusal programda en yoğun istisna talep edilecek alanlar,

"taşımacılık, vergilendirme, malların serbest dolaşımı ve istatistik" olarak belirlendi.

- DPT'nin araştırmasına göre, AB'ye katılan 10 yeni üye ülke toplam 102 konuda, Bulgaristan ve Romanya ise toplam 35 konuda AB'den istisna aldı.

21- İsdemir'de "İSÖS mucizesi"...

- Çalışanlar, İsdemir Öneri Sistemi (İSÖS) kapsamındaki önerileriyle, yılda 830 bin dolarlık katkı sağladı.

- Genel Müdür Giyici: "Bugüne kadar çalışanlarca 2 bin 120 öneride bulunuldu, 20'si başarıyla uygulandı"

22- Yapı Kredi Sigorta Genel Müdürü Güvenel:

- "Türk insanının özel sağlık sigortalarına bakış açısında geçmiş yıllara oranla gelişme var. Ama bu, tatmin edici seviyelerde değil"

23- 2005-2006 sezonu Türkiye Birinci Süper Futbol Ligi ile İkinci Lig (A) Kategorisi fikstürleri İstanbul'da çekilecek.

24- İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu toplantısı, Olimpiyatevi'nde yapılacak.

25- Genç Kızlar Balkan Voleybol Şampiyonası Ankara'da başlıyor.

- (A) grubunda Türkiye ilk maçında Makedonya ile karşılaşacak.

26- 8. Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası klasman grubunda Türkiye, ilk maçını Moskova'da Ukrayna ile yapacak.

27- Profesyonel futbol takımları iç ve dış transfer çalışmalarıyla yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber