Çeteleri çökerten polis şefi Turizm Şubesi'ne atandı

Haber Giriş : 13 Temmuz 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alaattin Çakıcı, Sedat Peker ve Sedat Şahin gibi mafya operasyonlarını yöneten Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Özer Özmen, Ankara Emniyeti'ne Turizm Şube Müdürü olarak atandı.

Hanefi Avcı'nın KOM Başkanlığı'ndan alınmasıyla görevden azlini isteyen Özmen, şimdi başkentteki turistlerin güvenliğini sağlayacak. Hanefi Avcı'nın ekibindeki diğer önemli isim Teknik Takip Şube Müdürü Şentürk Demiral da 81 ildeki trafik polislerinin eğitimlerini sağlıyor.

Özer Özmen, KOM eski Başkanı Hanefi Avcı'nın sağ koluydu. Özmen'in yürüttüğü soruşturma sonucunda yeraltı dünyasının ünlü ismi Alaattin Çakıcı'nın Yargıtay-MİT ilişkileri ortaya çıkarılmıştı. Eski Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya, eski Yargıtay Genel Sekreteri Ercan Yalçınkaya ile MİT Dış Operasyonlar Daire Başkan Vekili Kaşif Kozinoğlu'nun da adı karışan olayı çözmüştü. Alaattin Çakıcı'nın Avusturya'nın Graz kentinde yakalandığı ?Gökyüzü' adlı operasyonun ardında da yine Özmen'in imzası yer alıyordu. Özmen, Sedat Peker grubuna yönelik ?Kelebek' ve Sedat Şahin'e yönelik ?Sahra' adlı bu operasyonları da yönetmişti. Avcı'nın görevden alınmasıyla kamuoyunda ?Avcı? lakabı ile tanınan Teknik Takip Şube Müdürü Şentürk Demiral da Trafik Eğitim Daire Başkanlığı görevine atanmıştı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber