Şehit Üsteğmen Hasırcıoğlu'nu son yolculuğuna beş aylık oğlu uğurladı

Hakkari Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği ve 8 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu(27), tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'nde şehit oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasırcıoğlu için memleketi Afyonkarahisar İmaret Camii'nde tören düzenlendi. Hasırcıoğlu'nun naaşı tören öncesinde Uydukent semtinde baba ocağına getirerek burada helallik istendi. Şehit üsteğmen İmaret Camii'nde düzenlenen tören sonrasında sevenlerinin omzunda taşınarak gözyaşları içinde toprağa verildi.

Cenazeye katılanlar terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. 5 aylık Deren Hasırcıoğlu ise babası uğurlanırken bir yakının kucağında uyuyakaldı. Eşi, Ümran Hasırcıoğlu da eşinin tabutuna son bir kez sarılarak gözyaşı döktü.

Cenaze törenine şehidin yakınları, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Piyade Taburu'nun geçici üs bölgesine 19 Haziran'da PKK'lı teröristler tarafından ağır silahlarla yapılan saldırıda 8 asker şehit olurken, 19 asker de yaralanmıştı. Yaralı askerlerden Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu, Van Askeri Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından GATA'ya sevk edildi. Üsteğmen Hasırcıoğlu, 13 gün süren tedavi ardından hayatını kaybetti.

Evli ve 5 aylık çocuğu bulunan Hasırcıoğlu'nun naaşı kılınan cenaze namazı sonrasında asri mezarlıkta bulunan şehitlikte toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber