Ardahan'da Sivil Toplum Örgütleri Proje Çalıştayı başladı

Ardahan Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Sivil Toplum Örgütleri Proje Çalıştayı başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernekler Proje Çalıştayı Valilik Konferans salonunda, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Dernekler Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Hayrettin İpekoğlu, Dernekler İl Müdürü Sıddık Alagöz ve Ardahan genelinde faaliyet gösteren dernek yöneticilerinin katılımlarıyla başladı.

İl Dernekler Müdürü Sıddık Alagöz'ün açılış konuşması ile başlayan çalıştay'da Sivil Toplum Örgütlerinin çalışma şekillerinin yanı sıra dernekler tarafından üretilebilecek projelerle ilgili katılımcılara bilgilendirme yapılırken, derneklerin çalışmalarının hangi yönde yapılması gerektiği, geri dönüşümünün sağlanması konusunda ortaya konulması gerekenler anlatıldı. Alagöz, "Bu çalıştayın yapılmasındaki amaç STK'ların geliştirilmesi ve derneklerimizin daha iyi yerlerde olması içindir" dedi. İl Dernekler Müdürü Sıddık Alagöz şöyle devam etti;

"Şimdiye kadar 8 projenin geldiğini, ancak hiç bir projemiz kabul edilecek gibi değil. Biz istiyoruz ki projelerimiz bir biriyle yarışsın, bizler proje seçmekte zorlanalım. Valimiz Mustafa Tekmen kendi çabaları ile uzman bir proje ekibi getirdi. Bizlerde valimizin bu çabasını boşa çıkarmayacağız."

Dernekler Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Hayrettin İpekoğlu ise günümüzde STK'ların önemini bir kez daha anlıyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları bir çok alanda önemli görevler üstlenmekteler. STK'ların en önemli kaynağı halkın güvenidir. Son 10 yılda Dernekler konusunda önemli çalışmalara imza atılmıştır" dedi.

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

"Bugüne kadar Ardahan'da hiç bir dernek, dernek kaynaklarından faydalanmadı. Her kaynaktan faydalanmayı hedefleyen bir vali olarak STK'Lara bir kapı açmak istedik.

Kamu kaynaklarından faydalanmak için proje yapmak gerekiyor. Ancak bu projelerin formuna, usulüne uygun olması gerekmekte, Ankara İç İşleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından bizi kırmayarak gelen 4 uzman arkadaşımız Derneklerimizi proje konusunda bilgilendirecek."

İki gün sürecek olan çalıştayda Ardahan'da ki derneklere proje hazırlama konusunda proje uzmanları tarafından çeşitli sunumlar yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber