Alaçam'daki sel baskını hafif atlatıldı

Bugün sabah saatlerinde Samsun-Alaçam ilçesinde meydana gelen yağış, ilçe merkezi ve köylerinde tarım arazilerinde zarara sebep oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, selden zarar gören Gökçeboğaz Köyü'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Hüseyin Aksoy, sel nedeniyle köyde zarar gören yöre halkının sorunlarını dinleyerek, ?geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. Vali Aksoy, ''Bu gece Alaçam ilçemizin Gökçeboğaz Köyü'nün aşırı yağış alması nedeniyle maalesef hasarlar oluştu. Meydana gelen afette can kaybı olmaması sevindiricidir. Yapısal hasarlar az olup, tarım alanlarındaki hasarlar fazladır. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Kurumlarımız en kısa zamanda hasar tespit çalışmalarını sonuçlandıracaklardır. Yöre halkımıza tekrar geşmiş olsun dileklerimi iletiyorum.? dedi.

Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü ise selden kaynaklanan zararların tespit edilmesine başlandığını söyledi. Alaçam'ın merkezinde bazı ev ve iş yerlerinin zarar gördüğünü dile getiren Sezgin, "Özellikle tütün ve çeltik alanlarında sel baskınından kaynaklanan zararlar var. Bizi sevindiren ise herhangi bir can kaybının olmaması." dedi.

İlçe merkesindeki bazı evler, iş yerleri su altında kalırken, kümeslerde bulunan hayvanlar telef oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber