KPSS esnasında Sakarya'da 4.0 büyüklüğündeki depreme yakalanan aday sınavın tekrarını istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nda, Sakarya'da 4.0 büyüklüğündeki depreme yakalanan Mahmut Uzun, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na dilekçe ile başvurarak sınavın tekrarlanmasını istedi.

Mahmut Uzun, dilekçesinde 7 Temmuz 2012 Cumartesi günü Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Serdivan Kampüsü'nde KPSS'nin sabah oturumuna katıldığını belirterek "Sınav esnasında Köseköy merkezli olduğu bildirilen 4.0 şiddetinde deprem meydana geldi. SAÜ Kampüsü depremin merkez üssü olan bölgeye çok yakın olduğu için sarsıntı sınav binamızda oldukça fazla hissedildi." dedi.

Deprem sebebiyle sınavda paniğe kapıldığını, korktuğunu ve dikkatinin dağıldığını ifade eden Uzun dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Sorulara konsantre olamadım. Çıkmak istedim ama sınav hakkının tekrar verilmeyeceğini düşünerek sınav salonunda kaldım. Soruları acele çözdüm ve binadan ayrıldım. Bu durum sınavdaki başarımı olumsuz etkiledi. Benim gibi sınavda mağdur olan öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için depremin en fazla hissedildiği Sakarya ilinde sınavın birinci oturumunun tekrar edilmesini istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber