Vali'den öğretmenlerini istediler

Haber Giriş : 01 Ağustos 2005 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKEL İşletme Müdürlüğü personeli iken geçici görev ile Gençlik Spor Müdürlüğü'ne atanan ve gençleri spor akademisine ücretsiz hazırlayan Şefik İnal'ın TEKEL'deki görevine alınmasına öğrenciler tepki gösterdi.

15 yıldan beri spor akademisine ücretsiz olarak öğrenci yetiştiren ve birçok öğrencinin okulu kazanmasını sağlayan Şefik İnal'ın görev yerinin değiştirilmemesi için öğrenciler Vali Halil Işık'ı ziyaret ederek görevlendirmenin engellenmesini istedi. Kendilerini spor akademisine hazırlayan öğretmenlerinin eski görevine iade edilmesine tepki gösteren 60 erkek, 25 bayan öğrenci, valilik önünde toplanarak aralarında seçtikleri temsilcileri Vali Halil Işık'la görüşmeye gönderdi. Öğrencilerin sözcüleri Şefik İnal'ın kendilerine yıllardan beri hizmet ettiğini ve Adıyaman'daki birçok öğrencinin Şefik İnal sayesinde spor akademisini kazandığını dile getirerek, İnal'ın geçici görev ile Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde kalmasını istedi.
Vali Halil Işık ise öğrencilerin bu isteğini yerine getirmek için TEKEL İşletme Müdürlüğü ile görüşerek sınav dönemine az bir süre kaldığını ve bu öğrencilerin mağdur edilmemesi için Şefik İnal'ın görev yerinin değişmemesini istedi. Vali Halil Işık, TEKEL'in özelleştirilme kapsamına alınmasından dolayı bu sorunun yaşandığını dile getirerek, "Şefik İnal'ın yıllardan beri öğrencileri spor akademisine hazırladığını biliyorum. Öğrencilerimiz haklı olarak kendilerini çalıştıran öğretmenlerinden olmak istemiyor. Daha önceki yıllarda da bu sorun ile karşılaşmıştık ve ilgili yerler ile görüşerek bu sorunu halletmiştik. Bu yıl da aynı sorun ile karşılaştık. Şefik İnal'ın öğrencilerimizi çalıştırması için gerekli talimatları verdim. Adıyaman'ın gelişmesi için spora ihtiyaç vardır ve gençlerimizin spordan uzak olmaması gerekir. Bu gençler bizlerin geleceği ve teminatımızdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber