Mustafakemalpaşa Belediyesi'nden köpek operasyonu

Bursa Mustafakemalpaşa'da sağlıksız ortamda beslediği köpekleri teslim etmeyen ev sahibi, polis ve zabıta ekiplerine taşla direndi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zorla girilen evdeki köpekler uyuşturularak barınağa götürüldü.

Mustafakemalpaşa ilçesi Atariye Mahallesi'nde yaşayan 4 kardeşin evlerinin bahçesinde beslediği yaklaşık 50 köpek, mahalle sakinlerini canından bezdirdi. Mahalle sakinlerinin pis koku ve gürültü şikayeti üzerine geçen hafta söz konusu eve giden zabıta ekipleri direnişle karşılaşınca köpekleri alamadı.

Mahalle sakinlerinin Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)'ne internet üzerinden yaptığı şikayetleri sonucu bu sabah saatlerinde Osmangazi Belediyesi'nden gelen yaklaşık 40 kişilik bir ekip ve bir itfaiye aracı, olay yerine giderek köpekleri alıp barınağa götürmek istedi. Evde bulunan Refiye, Süleyman ve Hakan Tunçer kardeşler köpekleri toplamak isteyen polis ve zabıta ekiplerine taş atarak karşılık verdi. Bunun üzerine Osmangazi Belediyesi'nden gelen veterinerlik müdürlüğü ekipleri, köpekleri uyuşturucu oklarla uyutmaya başladı. Yaklaşık 4 saat süren köpek operasyonunda evin bahçesinden 26 köpek araçlara alınırken, mahalle sakinlerinin çok sayıda köpeğin saklandığını bildirmesi üzerine bahçede arama yapıldı. Yapılan aramalarda üzerine çuval örtülmüş 24 adet köpek daha bulundu. Ekipler, tüm köpekleri toplayarak barınağa götürdü.

Olayın ardından ev belediye ekiplerince ilaçlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber