Kayseri'de 6 bebek hastanede öldü

Haber Giriş : 03 Ağustos 2005 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi Yenidoğan ünitesinde dün gece henüz bilinemeyen bir nedenle beş bebeğin öldüğü bildirildi.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Mehmet Doğanay dün beş bebek ölümünün gerçekleştiğini bebeklerin ölüm nedenlerinin araştırıldığını söyledi.

Bebek ölümlerinin ardından yeni doğan ünitesinde herhangi bir ziyaretçi yasağına gidilmedi. Yenidoğan Ünitesinin bulunduğu kata, hasta yakınları ve bebek sahipleri rahatlıkla girebildi. Ancak, yeni doğan ünitesine ziyaretçi girişi kontrollü olarak sağlanıyor. Son olarak, Manisa Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde geçtiğimiz 15 temmuzda, iki bebek hayatını kaybetmişti.

Edirne'de sekiz bebek ölmüştü

Edirne'de de geçtiğimiz haziran ayında Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, 'serratia' bakterisinin neden olduğu enfeksiyon nedeniyle sekiz bebek ölmüştü.

Serratia, 'koliform' bakterinin bir örneği ve tipik olarak toprak ve suda bulunuyor. Serratia bakterisi 1950'lere kadar hastalık etkeni olarak tanımlanıyordu. Ancak son yıllarda özellikle hastanede yatmakta olan hastalardan gittikçe daha sık bir şekilde bildirilmeye başlandı. Literatürde 1975'ten bu yana Almanya, Avusturya, ABD, Japonya, Meksika gibi ülkelerin yeni doğan birimlerinde bildirilmiş 30 civarında salgın tanımlandı. Serratia bakterisinin yol açtığı enfeksiyonlar, sağlam insanlar için çok sorun olmasa da büyük sorunları olan erişkinlerde ve yeni doğanlarda ölümcül olabiliyor.

CNNturk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber