BM binası önünde Arakan'daki katliamı protesto ettiler

İnanç Özgürlüğü Platformu üyesi bir grup, Myanmar'da Müslümanlara yönelik şiddet olaylarını Birleşmiş Milletler(BM) binası önünde kınadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Protestocu grup, BM'nin Burma hükümetine, Müslümanlara yönelik baskıların sonlandırılması için çağrıda bulunmasını istedi.

Çankaya Birlik Mahallesi'nde bulunan BM binası önüne gelen İnanç Özgürlüğü Platform üyeleri, Myanmar'da Müslümanlara yönelik şiddet eylemlerinin durdurulması için eylem yaptı. ?Ey Dünya vicdanın nerede Arakan'da Müslümanları katlettiler', ?Arakan'da katliamı durdurun' dövizleri açan grup, ?BM sessiz kal ölenler Müslüman', ?Müslüman uyuma Arakan'a sahip çık' sloganları attı.

Bölgede yaşanan olaylarla ilgili bilgi veren İHH Ankara Şube Başkanı Zeynel Abidin Özkan, "Bölgede Haziran ayından bu yana binin üzerinde Arakanlı Müslüman katledildi, 300'den fazla köy yakıldı, 90 binden fazla Müslüman evsiz kaldı. Arakanlılar sınır dışı edilme, evlerine baskın düzenlenmesi, evlerin yakılması gibi şiddet olaylarıyla karşı karşıya." dedi. Özkan, geçmişi çok uzun yıllara dayanan dini ve etnik gerekçeli şiddet olaylarının artarak devam ettiği ve bir politika olarak resmen desteklendiği Arakan'da insanlığa karşı büyük bir suç işlendiğini ifade etti.

BM'ye seslenen Özkan, "BM ve uluslararası insan hakları kuruluşlarının Burma hükümetine Müslümanlara yönelik baskılarını sonlandırması için çağrıda bulunmaları gerekmektedir. Burma yönetiminin ekonomik, siyasi ve askeri ilişkilerine dikkat çekilmesi ve bu rejimin zulmünü sürdürmesini sağlayan kaynakların kesilmesi için gerekli çalışmaların yapılması önem arz etmektedir. Uluslar arası toplum acilen Burma'da yaşanan zulmü durdurmalıdır. Bu gerçekleşene kadar ülkeler Burma ile ekonomik ilişkilerini kesmelidir." şeklindeki taleplerinin yapılması gerektiğini vurguladı.

Açıklamanın ardından grup temsilcileri, bölgede yaşanan katliamları belgeleyen fotoğrafları gerekli yerlere iletmek üzere BM yetkililerine teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber