Obezliğe çare: Akıllı gıdalar

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hollanda'da bir ekip akıllı gıdalar üzerinde çalışıyor. Buna göre; yiyeceklere yerleştirilecek özel kimyasallar, doyulduğu zaman mideden beyne gönderilen mesajı taklit edecek. Doyulmadan önce beyne gönderilecek bu sinyalle fazla yeme önlenecek.

EMİN ARVAS

Akıllı telefonlardan sonra şimdi de akıllı gıdalar geliyor. Doyulduğuna dair beyne sinyal gönderecek akıllı gıdaların dünyadaki obezlik problemine çare olacağı ifade ediliyor.

Hollanda'da bir ekip akıllı gıdalar üzerinde çalışıyor. Bilim adamları yiyeceklere yerleştirilecek özel kimyasalların, doyulduğu zaman mideden beyne gönderilen mesajı taklit edeceğini bildirdi. Doyulmadan önce beyne gönderilecek sinyalle fazla yeme önlenecek.

Mide hücrelerinin, doyulduğu zaman "midenin dolu" olduğuna dair hormon salgıladığını belirten endokrinolog Jens Holst, midede peptide-1 (GLP-1) denilen küçük bir molekül tespit ettiğini, bu molekülün beyinde iştah hissini düzenlediğini ifade etti. Holst midenin doyulduğunu beyne tam olarak nasıl bildirdiğinin tespiti için çalışıyor. Bu tam olarak tespit edilince beyne gönderilen tokluk mesajını taklit edecek bir ilaç geliştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber