Aile Bakanlığı: 15 yaş altı suçlu çocuklar adli sistem dışında tutulsun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 15 yaşından küçük çocukların işledikleri suçların belirli bir ağırlık derecesine ulaşmaması kaydıyla, adli sistemin dışında tutulmasını istedi.

ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çocuk istismarıyla mücadeleye yönelik yaptığı çalışmayı Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çalışmasında cinsel suçların temel olarak Türk Ceza Kanunu'nda düzenlendiği ve bu alanda ortaya çıkan sorunların çözüme kavuşturulmasına yönelik bazı düzenlemelerin yapılması önerildi.

Buna göre, 15 yaşını doldurmamış çocukların işledikleri suçların belirli bir ağırlık derecesine ulaşmaması kaydıyla, adli sistemin dışında tutulması talep edildi. Bu çocukların sorumluluk bilinçlerinin gelişmesi, suç nedeniyle oluşan mağduriyetin giderilmesi ve suçlu olarak damgalanmalarının önlenmesine yönelik çocuk izlem merkezleri kurulması planlandı. Bu merkezlere söz konusu amaçlarla ilgili yetkiler de verilmesi önerildi.

Ruh sağlığının bozulmasına bakılmasın talebi

Cinsel saldırı ve çocukların cinsel istismarı suçlarında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine göre ''suç mağdurunun ruh sağlığının bozulması'' ihtimalinde faile verilecek cezanın arttırılması yönündeki kuralın da kanun metninden çıkartılması istendi. Böylece mağdurun durumunun tespiti amacıyla yapılan çalışmalarla daha fazla mağduriyetin oluşmasının da önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber