Kahta Devlet Hastanesi'ne çocuk cerrahisi uzmanı atandı

Kahta Devlet Hastanesi'ne ilk defa çocuk cerrahisi uzmanı atandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Öner, yaptığı açıklamada, yapılan yeni doktor atamalarıyla kadrolarının güçlendiğini söyledi.

Uzman doktor kadrosu olarak daha önce en büyük sorunun kadın doğum branşında yaşandığını ve hastanede şu anda 4 uzman hekimin görev yaptığını ifade eden Öner, şöyle dedi:

"Böylece ciddi bir sorunumuz çözümlenmiş oldu. Çocuk Cerrahisi branşında ise ilçemize ilk defa bir uzman hekim ataması yapılmıştır. Şu an öncelikli hedefimiz hastanemizde çocuk hastalıkları uzman sayısı ve acilde çalışan doktor sayısını artırmaktır. Günlük ortalama 1500-2000 arasında hastaya hizmet veren hastanemizde, Sağlık Bakanlığı hizmet kalite standart değerlendirilmesinde bu ay içinde yapılan denetimde 90 puanın üzerinde bir puan aldık. Böylece hastanemizin kalite standartlarında geldiği noktayı tekrardan tescillemiş olduk."

Daha önce Sağlık Bakanlığı'nın hizmet kalite standartları değerlendirmesinde Adıyaman'ın 94 puan aldığını belirten Öner, hastanenin kurumsal gelişimini tamamladığını aktardı.

Hastaneye atanan radyoloji, çocuk cerrahisi, psikiyatri, anestezi ve göz hastalıkları uzmanı doktorları ile uzman doktor sayısının arttığını bildiren Başhekim Öner, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hastane yoğunluğu göz önüne alındığında idaremize ulaşan çok az sayıda hasta şikayetleri de yerinde ve zamanında çözülmeye çalışılmaktadır. Hastalarımızdan da gerekli anlayışın gösterilmesi, öneri ve dileklerinin hasta hakları birimimize yapılması, bizlerin çalışma şevkini artıracak ve olumlu katkılarda bulunacaktır. Yine gizli yapılan hasta memnuniyet anketlerimizde belirgin artışın olması ve çalışan memnuniyet anketlerinde ildeki en yüksek çalışan memnuniyetine sahip olduğumuzun anketlere yansıması da idaremizi sevindirmiştir."

Hastaların yaşadığı kısmi aksaklıkların abartılmadan idareye bildirilmesini isteyen Öner, "Hizmet kalite standartlarımızın aynı seviyede artmasına ve çalışanlarımızın da moral ve motivasyonuna katkı sağlayacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber