Mamak'ta 3 yeni aile merkezi daha açılacak

Ankara'nın Mamak ilçesinin 8 semtinde açılan aile merkezlerinin üye sayısı 8 bini geçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mamak Belediyesi gelen talepler doğrultusunda üç yeni aile merkezini daha hayata geçirmek için çalışma başlattı. Aile merkezlerinde kadınlara iğne oyası, makine nakşı, dikiş, diksiyon, tezhip, cilt bakımı takı tasarımı gibi kurslar veriliyor. Ayrıca kurslar kadınların psikolojik ruhsal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlıyor. Mamaklı kadınların daha çok sosyal ve psikolojik yönünü güçlendirmeye yönelik olarak başta 'Aile Okulu' olmak üzere diksiyon, spor, İngilizce, okuma yazma kurs ve seminerleri düzenleniyor.

Artan talepler üzerine Mamak Belediyesi üç büyük aile merkezini daha hizmete sunmayı planlıyor. Boğaziçi, Yeşilbayır ve Karaağaç aile merkezleri yapımı en kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılacak. Ayrıca yeni açılan aile merkezlerinde diğer kurslardan farklı olarak ilk defa alüminyum rolyef ve taş bebek kursları da verilecek. Aile merkezleri zaman zaman personelinin motivasyonunu yükseltmek için çeşitli gezilerde düzenliyor.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, hizmete açmayı planladıkları aile merkezlerinde birçok yeniliği kadınların hizmetine sunacaklarını dile getirdi. Aile merkezlerine olan talebin her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Akgül, "Bizler bu talepler karşısında üç yeni aile merkezini daha hizmete sokmaya hazırlanıyoruz. Aslında bu talep fazlalığı bize önemli bir şeyi gösteriyor. Yaptığımız yatırımların ne kadar doğru yatırımlar olduğunu. Aile merkezlerinde yürütülen faaliyetler tek yönlü ve sıradan faaliyetler olmanın çok ötesinde. Sunulan hizmet kaliteli olunca; kişilere, bireylere artı değer katınca talep her geçen gün biraz daha artıyor. Yeni aile merkezleriyle Mamaklı hanımlar bilgi ve becerileri çok daha gelişmiş bireyler olacak.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber