Türk pilot kolundaki saatten teşhis edildi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, düşen helikopterden çıkarılan beş personelin cesetleri İzmir'e gönderildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köyceğiz'in Otmanlar köyü yakınındaki Eğridere mevkiinde yangına müdahale etmeye çalışırken düşen yangın söndürme helikopterinin enkazına ulaşan arama kurtarma ekipleri, KA-32T tipi Rus yapımı helikopterdeki Türk pilot Atıf Ateşok, orman muhafaza memuru Orhan Çelik, Rus personeller Alexander Gavrilov, Nikolay Atepalikhin ile Sergey Khorokhorin'in cesetlerini enkaz içerisinde bularak Dalaman Hava Meydan Komutanlığına ait askeri helikopterle iki seferde Fethiye Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı.

Fethiye Devlet Hastanesi'nde iki cumhuriyet savcısının katılımıyla gerçekleşen otopside, kazada hayatını kaybeden 5 personelden sadece Türk pilot emekli albay Atıf Ateşok teşhis edilebildi. Ateşok'un kolundaki saatten tanındığı belirtildi. Fethiye'de yapılan ilk incelemenin ardından beş personelin cesedi iki ayrı cenaze aracına konularak otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

OĞLUYLA İKİ GÜN ÖNCE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Acı haberi alır almaz Fethiye'ye gelen orman muhafaza memuru Orhan Çelik'in babası Aydın Çelik, büyük üzüntü yaşadı. Ayakta durmakta zorluk çeken acılı baba, ?Oğlumla en son iki gün önce görüşmüştük. Bana, ?Baba Mersin'de bir yangına müdahale ettik. Şu an yemek yiyoruz' demişti. Tüm çabalarıma rağmen kendisiyle dün sabahtan beri görüşemiyordum? dedi.

ACIMIZ BÜYÜK

Helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin Fethiye Devlet Hastanesi'ndeki işlemleri sırasında hastaneden bir an olsun bile ayrılmayan Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, ?Mayıs ayında Rusya'da kiralanan bu helikopter bölgemizdeki bir çok yangında başarıyla görev yapmıştı. Bodrum ve Manavgat yangınlarının ardından iki gündür Köyceğiz'de söndürme ve soğutma çalışmalarına katılıyordu. Acımız çok büyük? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber