Miniklerin kahramanı Pepee, TRT Çocuk'u sırtlıyor

TRT, hayata geçirdiği yeni projeler ile dikkatleri üzerine çekiyor. Hazırladığı diziler marka oluyor, dizilere yurt dışından çok sayıda teklif geliyor. TRT Çocuk'un önemli markalarından Pepee de TRT Çocuk'a önemli getiri sağlıyor. Pepee'nin dergisi en çok satan dergiler arasında yer alıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın mensuplarıyla iftarda bir araya gelen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, kurumla ilgili bilgiler verdi. Dizilerinin çok sevildiğini ve en çok izlenenler arasında yer aldığını belirten Şahin, dizilerine birçok ülkeden teklif geldiğine vurgu yaptı. 15 kanalla hizmet verdiklerini hatırlatan Şahin, elektrik faturasından gelen pay azalmasına rağmen kanal sayısını artırıp, kaliteli programlarla yayın yaptıklarına dikkat çekti.

TRT Haber'deki birçok programın en çok izlenenler arasında bulunduğunu ifade eden Genel Müdür Şahin, TRT Çocuk'taki dizilerin ise çocukların vazgeçilmezleri arasında yer aldığını kaydetti. TRT Çocuk'ta yayınlanan Pepee karakterinin lisanslı ürünlerinin kanala büyük getiri sağladığını vurgulayan Şahin, Pepee'nin gelirlerinin neredeyse kanalın giderlerini karşılayacağını söyledi. Pepee, Keloğlan gibi TRT Çocuk'ta 12 karakter bulunduğunu hatırlatan İbrahim Şahin, Keloğlan'ın ise yurt dışına satıldığını belirtti. Pepee'nin Türk karakter olduğunu vurgulayan TRT Genel Müdürü Şahin, Pepee halay çekip, horon tepene kadar izleyicilerin onu yabancı karakter zannettiğini bildirdi. Şahin, çocukların ruh dünyasına halel getirmeyecek şekilde yayıncılık yaptıklarını, çocukların sağlığına zararlı ürünlerin reklamına da yer vermediklerine işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber