Sözleşmeli kadrosu 10 bin azaltıldı

Haber Giriş : 18 Ağustos 2005 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı ve yüz binlerce öğretmen adayı tarafından dört gözle beklenen sözleşmeli öğretmen kadrosunun Maliye Bakanlığı tarafından 30 binden 20 bine indirildiği belirtiliyor. Henüz açıklanmayan karar, Milli Eğitim Bakanlığı'nda ve öğretmen aileleri arasında şok etkisi yarattı.

Kadro artışı beklerken, üzerinde mutabık kalınan 30 bin sözleşmeli kadronun üçte bir oranında azaltılması üzerine tüm dikkatler şubat atamalarına çevrildi. MEB yetkilileri, öğretmen açıklarının büyük olduğunu, bu yüzden şubat atamasının bir zorunluluk haline geldiğini dile getirdiler.

20 bine indirildiği öne sürülen sözleşmeli öğretmen kadrolarının mahrumiyet bölgelerine dağıtılacağı kaydedildi. Asaleten atamaları gerçekleştirilecek 10 bin öğretmen alımından hemen sonra, sözleşmeli öğretmen başvurularına gidileceği ve atamalarının bu öğretim yılına yetişeceği belirtiliyor.

Sözleşmeli öğretmenler 10 ay görev yapacaklar. Atanma ve başvuru koşulları ise asaleten kadrolara olduğu gibi hemen hemen aynı şartlarda gerçekleşecek. En büyük sözleşmeli öğretmen alımının, kadroların 30 binden 20 bine inmesine karşın yine ilköğretim sınıf öğretmenliği, İngilizce ve bilgisayar dallarında olacağı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 30 bin sözleşmeli öğretmen kadrosunda artış beklerken, azalma olmasını bir yandan şaşkınlıkla karşılarken, öte yandan umutlarını tümüyle yitirmiş değil. En üst düzeyde görüşmeler sürüyor. Henüz resmi açıklama yok. Biraz daha bekleyelim diyorlar.

Sözleşmeli kadrolara yönelik resmi kararının önümüzdeki birkaç gün içinde açıklanması bekleniyor...

Abbas Güçlü/milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber