Karakol polisine aikido eğitimi verilecek

Haber Giriş : 18 Ağustos 2005 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, polisin gözaltı işlemleri sırasında kamuoyuna yansıyan bazı olumsuz görüntülerin önüne geçmek için aradığı çareyi buldu.

Emniyet, karakol polisleri öncelikli olmak üzere savunma sporları eğitiminden geçirilmesini kararlaştırdı. Bir yıl içinde aikido, tekvando, karate, judo gibi savunma sporlarını bilmeyen polis kalmayacak. Emniyet, eğitimci kadrosunu yetiştirmek amacıyla 81 ilde görevli Uzakdoğu sporlarında siyah kuşak sahibi 150 polisi Didim'de özel bir kampa aldı.

Polis teşkilatının tamamına Uzakdoğu sporlarını öğretecek eğitimcilerin eğitimi hafta başı Aydın'ın Didim ilçesindeki Emniyet Genel Müdürlüğü tesislerinde başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü 81 ilde görevli tekvando, judo, aikido, karate gibi Uzakdoğu sporlarında siyah kuşak sahibi, kendini bu alanlarda ispat etmiş polisleri Didim'de bir araya getirdi. Hafta başı başlayan ve 9 Eylül'e kadar sürecek eğitimler iki periyot halinde yapılacak. ?Polis savunma taktikleri' eğiticilerin eğitimi için açılan kurslardan ilkinde 100, ikincisinde ise 50 eğitimci polis yetiştirilecek. Emniyet'in eğitici kadrosunu yine Emniyet'in dünya çapındaki siyah kuşak sahibi eğitimciler yetiştiriyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nda aikidocu Erol Esen, karateci Ahmet Yurdaer ile judocu Sezai Konuklar polislere Uzakdoğu savunma sporları dersi veriyor. Her üç sporcu eğitimcinin de alanında Türkiye ve dünya çapında dereceleri bulunuyor. Didim'deki seminerin ardından 150 polis, görev yaptıkları illere gönderilecek. Alanında uzman polislerden aldıkları eğitimlerde bilgilerini pekiştiren 150 savunma sporları hocası polis, görev yaptıkları illerde değişik periyotlar halinde karakol polislerine eğitim verecek.

Bu arada emniyet Genel Müdürlüğü, son zamanlarda gözaltına alma sırasında yaşanan olumsuz görüntülerden son derece rahatsız oldu. Son günlerde grupları dağıtmak amacıyla polisin havaya mermi atma olaylarının sıklıkla yaşandığına işaret eden polis yetkilileri özellikle karakol polislerinin alacakları eğitimler sonrasında zanlıları kolayca kontrol altına alabileceği görüşünde. ?Polis savunma taktikleri? adı verilen eğitimlerde özellikle karakol polislerinin en kolay ve en etkili şekilde karşısındakini etkisiz hale getirmesi hedefleniyor.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber