Tarihi çınar ağacı bakımdan geçirildi

Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'nde bulunan tarihi çınar ağacı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün koordineli çalışması sonucunda sağlıklı bir görünüme kavuştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürpınar'daki tarihi çınar ağacı daha güzel ve sağlıklı olması için bakımdan geçirildi. İstanbul Büyükşehir ve Beylikdüzü Belediyeleri'nin ortak bir girişimi olan ve orman mühendisleri gözetiminde yapılan teknik muamelede, ağaç yaralarını iyileştirme işlemleri uygulanarak kovuk ve çürük kısımlarda temizlik ve özel bakım çalışmaları gerçekleştirildi. Ağacın zararlılardan korunması için gerekli tedbirler alındı. Ayrıca tarihi çınar ağacının kök ve gövde kısımlarında iyileştirme çalışmaları yapılarak, ağacın daha uzun ömürlü olması ve sağlıklı bir şekilde gelecek kuşaklara ulaştırılması hedefleniyor.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, ?Yeşili ve doğasıyla bilinen ilçemizin her noktası önemlidir ve ilçenin her noktasına önem verilmektedir. İlçemizin en eski tarihi değerlerinden olan ?Aşıklar Çeşmesi?nin yanı başında bulunan anıt niteliğindeki ağacımızın bakımı yapılarak, geçmişten günümüze ve geleceğe daha çok şeyin aktarılması amaçlanmıştır'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber