Erciyes Dağı'nın 50 yıl yol problemi olmayacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes'te yürütülen yol genişletme ve yenileme çalışmalarını inceledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erciyes'e ulaşımı sağlayan mevcut yolun çok sıkıntılı olduğunu ve bu nedenle özellikle kış döneminde bu yolda kazaların sayısında artış yaşandığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, "Erciyes yolu çok sıkıntılı, iki şeritli dik kesitlerin olduğu bir yol var. Bu nedenle her sene burada kazalar meydana geliyor. Bu yolun da proje kapsamında ıslah edilmesi gerekiyor. Aylardır Erciyes yolunda çalışıyoruz. Yaklaşık olarak 50'ye yakın greyder, kırıcı, kepçe ve kamyon çalışıyor. Hedefimiz Kurban Bayramı'na kadar yolu bitirmek. 2 gidiş, 2 de gelişten oluşacak 4 şeritli yol üzerindeki dik noktaları yaklaşık 30 metre kadar indiriyoruz. Yol güvenliği için gereken tüm önlemler alınacak. 20 trilyon lira civarında harcama yapacağız. Erciyes'e hayat verecek olan yol sayesinde 40-50 yıl daha kimse yol yapımı için buraya gelmeyecek" diye konuştu.

Erciyes Projesi'nin Kayseri'nin geleceği için büyük önem taşıdığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, "Erciyes'te müthiş çalışmalar oluyor. Ülkemiz açısından bakıldığında uluslararası standartlara uygun bir kayak merkezi oluşuyor. Erciyes Dağı'nda teleferikler, telesiyejler ve sosyal mekanlarla birlikte vatandaşların istifade edebileceği envai çeşit mekanlar ortaya çıkıyor. Burada her türlü altyapının yapılması şart. Havaalanından Erciyes'e olan ulaşıma kadar her bir noktanın ayrı ayrı düşünülmesi gerekiyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber