Bakan Yıldırım, Marmaray'ı gezdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray projesinin Kadıköy-Üsküdar hattında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadıköy-Üsküdar arasındaki hattı personel taşıyan bir vagonla ilk kez geçen Yıldırım, öncesinde Kadıköy Ayrılık Çeşmesi şantiyesinde basın mensuplarına çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Binali Yıldırım dün akşam saatlerinde Üsküdar'a gelerek Marmaray projesinin Kadıköy-Üsküdar hattında devam eden çalışmaları inceledi. Yıldırım, Kadıköy-Üsküdar arasındaki hattı personel taşıyan bir vagonla ilk kez geçti. İnceleme öncesi açıklamalarda bulunan Yıldırım, Cumhuriyet'in 90'ıncı kuruluş yıl dönümünde İstanbulluların Avrupa'dan Asya'ya, Asya'dan Avrupa'ya Marmaray'la geçireceklerini ifade eden Yıldırım, ''Tabi bu tip yapılar zor yapılardır. Yerin altında çalışıyorsunuz, trafik altında çalışıyorsunuz. Beklenmedik bazı tatsız gelişmeler olabiliyor. Bunlar ayrı olmak üzere, beklenmedik ve irademiz dışında herhangi bir olay olmaz ise şu andaki hedefimiz 29 Ekim 2013.'' diye konuştu.

Çin'den kalkan İpekyolu treninin Asya ile Avrupa'yı, İstanbul Boğazı'nın altından geçip Londra'ya kadar devam edeceğini anlatan Yıldırım, ''Dolayısıyla kesintisiz bir ulaşım hattı için Marmaray olmazsa olmaz bir projedir. O yüzden bütün dünya bu projeyi dikkatle izliyor.'' dedi.

Yıldırım, Marmaray hattındaki incelemelerin her ay süreceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber