Dev şirketler internet bağlantısında 'çocuk profilini' seçiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 09:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İnternet korsanlarının çocuk profiline dokunamaması bu profilin cazibesini artırıyor. Başta bankalar olmak üzere devletin kritik kurumları "güvenli internet"te "çocuk profili"ni seçti

Geçen yıl 22 Kasım'da yürürlüğe giren güvenli internet, finans dünyasının ve dev şirketlerin güvencesi oldu. İnternet korsanlarının güvenli internette "çocuk profili"ne dokunamadıklarını öğrenen birçok şirket, çocuk profiline akın etti. Başta bankalar olmak üzere finansçılar ve devletin kritik kurumları internet korsanlarından korunmak için internette "çocuk profili"ni seçti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri, son günlerin en büyük tartışma konusu olan siber saldırıların çocuk profiline etki edemediğini belirtti, "Bu nedenle finans kuruluşları ve bankacılık hizmetlerini yoğun şekilde yürüten bireysel müşteriler çocuk profilini seçiyor" değerlendirmesini yaptı. Özellikle elektronik ortamda ticaret işlemlerini yapmak isteyen işadamlarının ve kurumsal şirketlerin "çocuk profili" kullandıklarının altı çizildi.

ŞİFRE ALINAMIYOR

Özellikle virüs yayabilecek, bilgi güvenliğine zarar verme potansiyeli olan internet sitelerinin çocuk profilinde yer almadığını aktaran yetkililer, "Bu nedenle bankacılık hizmetlerinde şifrelerin ele geçirilmesi gibi durumlarla çocuk profilinde karşılaşılmıyor" dedi. "Çocuk profili"nin içeriği uzmanlar tarafından onaylanmış güvenli sitelerden oluşuyor. Bu nedenle bu profilde sahtecilik, dolandırıcılık, şifre hırsızlığı, zararlı yazılım, sağlığa zararlı ürün gibi tuzaklar içeren kötü amaçlı sitelere yer verilmiyor.

ÇOCUK PROFİLİNİN AVANTAJLARI

* Beyaz liste tabanlı. İzin verilen alan adları, IP adresleri ve portallara erişim mümkün.

* Uzmanlarca kontrol edilen alan adları ve IP adresleri bu profile dahil ediliyor.

* Yeni açılan veya henüz incelenmeyen web sitelerine erişim sağlanamıyor.

* Çocuklar için tehlikeli olabilecek sohbet ve oyunlara erişim yok.

* İçeriği değişken olan web siteleri bulunmuyor.

* Bilgisayara zararlı yazılımlar yükleyen web siteleri yok.

* İnternet kullanıcılarını kandıran ve başka sitelere yönlendiren zararlı reklamlar bulunmuyor.

1.5 MİLYON GÜVENLİ ABONE

BTK Başkanı Tayfun Acarer, geçtiğimiz ay güvenli internete 5 milyon kullanıcıya denk gelen 1.5 milyon abonenin başvurduğunu belirtmişti. BTK, güvenli internete geçişi kolaylaştırmak için SMS uygulamasına da yer vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber